Belföld

Marad a sarkvidéki hideg

A keddi nap folyamán is hózáporokkal, záporokkal, viharos széllökésekkel, illetve 5-6 fok körüli maximális nappali hőmérséklettel kell számolnunk. Szerdán viszont megérkezik az enyhülés több órás napsütéssel.

Kedden a felhőátvonulások mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, azonban a többször megnövekvő felhőzetből hózáporok, záporok bárhol előfordulhatnak. Élénk, elsősorban a középső, valamint az északnyugati országrészben helyenként erős, olykor viharos széllökésekkel kísért északnyugati, nyugati szélre van kilátás, mely csak a késő délutáni, kora esti órákra mérséklődik valamelyest. A hőmérséklet kora délután 1-5 fok, késő este +2 és -3 fok között valószínű – olvasható az Időkép előrejelzésében.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A következő napokban a sarkvidéki eredetű légtömegekért felelős hidegfront már elhagyja térségünket, enyhülés kezdődik. Megszűnnek a talajmenti fagyok, a nappali felmelegedés kissé erősödik. Szerdán és csütörtökön a felhőátvonulások mellett több órás napsütésre van kilátás, majd péntektől elszórtan havas esőre, majd esőre kell számítani. Az előrejelzések szerint a hétvége is csapadékot fog hozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik