Belföld

Takács: a rendőrség felkészült

Az október 23-i rendezvények során remélhetőleg nem lesz szükség nagyobb erők jelenlétére - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter újságíróknak pénteken Mohácson.

Csak Budapesten több mint 110 bejelentett rendezvény, közterületi demonstráció lesz. Ezeknek van ugyan némi biztonsági kockázatuk, de jelen állás szerint a köztereken nincs szükség a közlekedés rendjét biztosító átlagos rendőri jelenlétnél többre – tette hozzá Takács Albert, miután a rendőrség és a határőrség helyi vezetőivel találkozott a város határrendészeti kirendeltségén. A megfelelő csapaterős rendőri erők ugyanakkor készenlétben vannak.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!

Politikai vagy kormányzati bizalmatlanság nincs a demonstrálókkal szemben. A miniszter a rendőrség és a határőrség integrációjával összefüggésben szólt az új rendőri vezetők, megyei főkapitányok kinevezéséről. Azt mondta, hamarosan megnevezi őket, de még folynak a konzultációk, jelenleg egyetlen poszt sincs, ahol csak egy személyben gondolkodnak.

Kiválasztásuknál a legfontosabb a szakmai rátermettség, de számba kell venni, hogy életkoruknál fogva meg tudják-e szervezni feladataik ellátását, milyen kapcsolatban vannak környezetükkel, hogyan tudnak együttműködni az önkormányzatokkal – tette hozzá Takács Albert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik