Belföld

Vállalkozói hitel szabadon

Számtalan megoldást kínálnak a bankok a likviditási problémákra, ám a hitelfelvétel sosem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Sok nehézséget és időkiesést okoz a hosszadalmas elbírálás és az igazolások beszerzése.












Vállalkozói hitel szabadon 1


Vállalkozói hitel szabadon 2
Vállalkozói hitel szabadon 3

Többek között ezen is próbál segíteni egy új szabad felhasználású hitelkonstrukció kkv-k részére, melyről Ipacs Viktort, a K&H Csoport kkv marketingfőosztályának vezetőjét kérdeztük.

Hogyan tudja egy pénzintézet megkönnyíteni a vállalkozók életét?
Folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy a vállalkozások vezetőinek az idő az egyik legszűkösebb erőforrásuk. Az idei teljesítményükre azonban nemcsak a megszorító intézkedések hatása nyomja rá a bélyegét, hanem a vállalkozások napi működtetése is nehézkes adminisztrációval jár: a cégalapítástól kezdve az adózáson át a banki ügyek intézéséig. Bankunk most azzal igyekszik megkönnyíteni a dolgukat, hogy felgyorsítja és egyszerűbbé teszi a hiteligénylés folyamatát. Nem kell semmi ördöngösségre gondolni, egyszerűen arról van szó, hogy szabad felhasználású hitelünk igényléséhez maga a bank segít beszerezni a szükséges dokumentumokat. Emellett a korábban hosszadalmas hitelbírálati folyamat idejét szeretnénk a lehető legrövidebbre csökkenteni. Ez így lehet, hogy egyszerűen hangzik, de tapasztalatból tudjuk, hogy tetemes terhet vehetünk le a vállalkozók válláról.

Milyen feltételekkel igényelhető ez az új forrás?
A hitelbírálathoz mindössze egy hitelkérelem kitöltésére és egy magánszemély tulajdonában levő ingatlanra van szükség fedezetként. Ez rendkívül kedvező ajánlatnak számít, hiszen így azok a vállalkozások is hozzájuthatnak forráshoz, melyek pénzügyi teljesítménye nem mérhető: többek között az induló vállalkozások. A szabad felhasználású lakossági hitelekhez hasonló feltételek mellett ennek a konstrukciónak a legfontosabb előnye, hogy a költségek a vállalkozás érdekében merülnek fel, tehát az adóalapot csökkenti, éppen ezért remek lehetőséget jelent induló vállalkozások számára is a hiányzó források előteremtésében.

Mennyire szabad felhasználású ez a hitel?
Szabad felhasználás alatt azt értjük, hogy a felvett összeget megkötések nélkül, szabadon, akár egy összegben is hasznosíthatják. A felhasználás célját semmilyen formában nem kell igazolniuk felénk, nem kell meghatározni az üzleti célt, sőt ezúttal a felhasználás mikéntjét igazoló számlák bemutatását sem kérjük az ügyfelektől. Az akció keretében most 15 millió forintig terjedő összeget igényelhetnek a kis- és középvállalkozások, azaz azok a cégek, melyek éves árbevétele nem haladja meg a 700 millió forintot.

Milyen törlesztőrészlettel kell számolnia annak a vállalkozásnak, amely ezt a szabad felhasználású hitelt választja?
Ami a törlesztést illeti, az egyedülállóan hosszú, a húszéves futamidőnek köszönhetően nagyon alacsonyak a havi részletek (1 millió forintonként már akár havi 5 577 forint induló részlettel is felvehető a hitel). Ezenkívül arra is van lehetőség, hogy svájcifrank- vagy euróalapú kölcsön formájában vegyék igénybe a vállalkozások a szabad felhasználású hitelt. Az már szinte magától értetődik, hogy a tőketörlesztés hat havi késleltetéssel is megkezdhető. A gyorsan növekvő vállalkozások számára nem lehet mellékes az sem, hogy a hiteltörlesztés teljes futamideje alatt ingyenes előtörlesztéssel fizethető vissza a felvett összeg. Ráadásul most, az új akció keretében a hitelbírálati díjat is elengedjük.

A konstrukcióról bővebb információkat a következő oldalon olvashat.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik