Belföld

Időhiánnyal küzd az emberek többsége

A Sony Ericsson által készített nemzetközi felmérés szerint Magyarországon minden második megkérdezett számára az időhiány olyan jelentős probléma, hogy több szabadidőért cserébe hajlandó lenne akár fizetni is, 6500 és 25 000 forint közötti összeget óránként.












Időhiánnyal küzd az emberek többsége 1


Időhiánnyal küzd az emberek többsége 2
Időhiánnyal küzd az emberek többsége 3

Az idő értékesebb lett a pénznél is, itt az ideje, hogy a régi mondást új köntösbe bújtassuk: ha idő van, minden van…

A Sony Ericsson Mobile Communications megbízása alapján a Luon, egy független értékesítési és marketingvállalat nemzetközi felmérést készített a világhálón 2007 júliusában. Azt kutatja, hogy a válaszadók szerint van-e elég idejük; mit tennének, ha extra szabadidővel rendelkeznének és hogy véleményük szerint a távoli munkavégzés lehetősége segítene-e abban, hogy javítsanak a munka és szabadidő arányán.

A felmérési eredmények azt mutatják, hogy a válaszadók közül legtöbben – az üzleti döntéshozóknak majdnem 100%-a – folyton késésben van. Késik a szülői értekezletről, még nem vett semmit párja születésnapjára; mindjárt hét óra és az e-mailek még mindig özönlenek a postafiókjába.

Az emberek számára, országoktól függetlenül általános probléma, hogy a magánéletük rovására megy a munka és a szabadidő felborult egyensúlya. Magyarországon a megkérdezetteknek csupán 9%-a nyilatkozott úgy, hogy nem lenne szüksége a jelenleginél több szabadidőre, míg közel fele számára 3, 4, vagy annál több szabad óra lenne elég az egyensúly visszaállítására.. Magyarország felkerült az „állandó időhiányban szenvedők” toplistájára Dél-Afrika, Lengyelország, Szlovákia és Csehország mellé.













Időhiánnyal küzd az emberek többsége 1


Időhiánnyal küzd az emberek többsége 2
Időhiánnyal küzd az emberek többsége 3


Ezzel szorosan összefügg, hogy hazánkban a felmérés szerint, nemre való tekintet nélkül, a megkérdezetteknek csupán 17%-a dolgozik 7-8 órát naponta, a többiek ennél hosszabb munkaidőben, akár 9-12 órát is dolgoznak rendszeresen.

Az időhiány problémájára a megkérdezettek 60%-a szerint ideális megoldás lehetne a távmunka és a modern mobil technikai eszközök használata. Laptopot a válaszadók 42%-a, távmunkára is alkalmas üzleti „okostelefont” 33%-a választana az irodától távoli munkavégzés elősegítése céljából. A kibillent egyensúly visszaállítására akár otthon, akár a munkahelyen új módszereket és technológiákat kell alkalmazni, amelyek segíthetnek az idő hatékonyabb kihasználásában. A Sony Ericsson nemrégiben bemutatott, új P1i üzleti mobiltelefonja egy olyan eszköz, ami sokakat átsegíthet az időhiány okozta gondokon és funkciói révén segítő kezet nyújthat mind a munkaidő, mind a szabadidő hatékonyabb eltöltéséhez.

További információk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik