Belföld

Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is!

Schuszter Pétert a Generali Alapkezelő Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük az alapkezelő új, nyilvános alapjairól.












Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is! 1


Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is! 2
Schuszter Péter
Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is! 3

A Generali Alapkezelő augusztustól indított útjára négy különböző nyilvános befektetési alapot. Melyek ezen alapok jellemzői?

A négy alap jól elkülöníthető befektetési politikával rendelkezik, eltérő kockázati szintű befektetéseket biztosítva ügyfeleinknek. A Generali Cash egy pénzpiaci alap, mely rendkívül alacsony kockázati szintet képvisel, a Generali Hazai Kötvény Alap alapvetően az állam által garantált kötvényekbe fektető alap, ezek mellett még két kockázatosabb, részvénybefektetési alapot indítottunk el. Az Arany Oroszlán elsősorban európai és amerikai részvényekbe helyezi a tőkéjét, míg a Generali Nemzetközi a Részvény Alapok Alapja külföldi részvénybefektetési alapok befektetési jegyeibe – elsősorban a Generali konszern által kezelt befektetési alapok jegyeibe – invesztál.

Kinek ajánlja ezeket a befektetési jegyeket?

A pénzpiaci alapot és a kötvényalapot azon befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázattal szeretnék pénzüket befektetni, de magasabb hozamot szeretnének elérni a banki, betéti megtakarításoknál.
A két részvénybefektetési alapot a kockázatvállalóknak ajánljuk, akik hosszabb távon kötik le pénzeiket, és a várható tőzsdei árfolyam-emelkedésekből szeretnének profitálni.

Ezen befektetési alapok már hosszabb múltra tekintenek vissza. Milyen hozamokat ért el az Alapkezelő ezen befektetési alapokkal?

A négy alapból három már hosszabb ideje működik, ugyanakkor eddig úgynevezett zártkörű alapként, elismert, jó nevű intézményi befektetők számára volt csak hozzáférhető.
Az elmúlt 5 évben a Generali Cash 7,43 százalék hozamot, a Generali Hazai Kötvény 9,22 százalék, az Arany Oroszlán 11,94 százalék hozamot ért el évesítve, míg az elmúlt két évben az Arany Oroszlán 14,74 százalék, a Generali Cash 7,03 százalék, a Generali Hazai Kötvény 5,37 százalék hozamot produkált éves szinten. Hozzá kell tenni, hogy korábban a Generali Hazai Kötvény Alap kis mértékben (10-15 százalék) tartalmazott részvény jellegű befektetéseket is, azonban a továbbiakban ezen kockázatos eszközök kikerültek a portfolióból.
Az elmúlt évek jó teljesítményének köszönhetően a Generali Cash portfoliójában több mint 4 milliárd forint, a Generali Hazai Kötvény Alapban több mint 1,5 milliárd forint, az Arany Oroszlán Befektetési Alapban csaknem 14 milliárd forint tőke halmozódott fel.
A Generali Nemzetközi Részvény Alapok Alapja 2007. augusztusában indult el, így ezen alapra hozamadatok még nem állnak rendelkezésre.

Milyen terveik vannak az elkövetkező időszakban?

A magyarországi Generali-csoport jelenleg több mint 420 milliárd forint vagyonkezelt állománnyal rendelkezik, mely összeg az intézmények részére végzett vagyonkezelési tevékenységet reprezentálja. Számos biztosítónak, biztosító egyesületnek, nyugdíjpénztárnak, valamint egyéb szervezetnek végzünk vagyonkezelést. A lakosság részére a unit-linked alapokon keresztül nyújtjuk jelenleg szolgáltatásainkat.
Ezen négy nyilvános befektetési alappal célunk, hogy a Generali ügyfelei számára még szélesebb körű, vonzó befektetési lehetőségeket teremtsünk, így a lakossági ügyfeleknek a Generali a jövőben teljes körű pénzügyi szolgáltatást tudjon kínálni.

Hol lehet a befektetési jegyeket megvásárolni?

Jelenleg a lakossági ügyfelek a Raiffeisen Bank teljes fiókhálózatában vásárolhatják meg a Generali Alapkezelő befektetési alapjainak jegyeit.

További információkat a www.generalialapkezelo.hu oldalon találhatnak meg ügyfeleink.













Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is! 1


Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is! 2
Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is! 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik