Belföld

Akciós behajtás a kkv-knak

Az Intrum Justitia már kis- és középvállalatoknak is ajánlja új, akciós behajtási szolgáltatását, amelynek keretében az ügykezelés ingyenes mindaddig, míg az adós nem teljesít. A megbízó csak a behajtott összeg után fizet, maximum 9% sikerdíjat.












Akciós behajtás a kkv-knak 1


Akciós behajtás a kkv-knak 2
Akciós behajtás a kkv-knak 3

Az Intrum Justitia által 24 országban, 10.000 üzletember bevonásával készített kutatás (EPI) szerint minden negyedik hazai vállalat érez súlyos pénzügyi fenyegetettséget a nem fizető ügyfelei miatt, ami hazánk nemzetközi versenyképességét is rontja.

A magyar vállalkozások durván egyharmada megy csődbe amiatt, mert ügyfelei nem tudnak fizetni – áll az Intrum Justitia felmérésében. Egy szakértő partner bevonásával azonban drasztikusan javítható lenne a helyzet.
A vállalatok többsége még mindig nem építette be a tudatos kintlévőségkezelést a menedzsment folyamatok közé, pedig a figyelmeztető jelek egyértelműek – mondta el Felfalusi Péter, az Intrum Justitia ügyvezető igazgatója.


Mit tehetnek a kkv-k, hogy csökkentsék a kintlévőségeiket?
Mielőtt egy vállalat hitelezne a partnerének, célszerű utánanézni, hogy az adott partnercég valójában létezik-e, és ha igen, akkor milyen “előélettel” rendelkezik. Ma már naprakész adatbázisok vannak, ahol meg lehet nézni, hogy egy cég ellen folyt-e már behajtási eljárás, és ha igen, mikor és mekkora összegről volt szó. Ez nagyon beszédes adatokat hozhat felszínre, és még idejében visszaléphet a megbízónk az üzletkötéstől, vagy szigorú hitel-limitek beállításával minimalizálhatja kockázatát. Az Intrum Justitia Preventív szolgáltatása pontosan ezeket a megelőző szolgáltatásokat adja egy csomagban, alacsony havidíj ellenében.













Akciós behajtás a kkv-knak 1


Akciós behajtás a kkv-knak 2
Akciós behajtás a kkv-knak 3


És mit javasol azoknak, akik már futnak a pénzük után?
Amennyiben egy partner adóssá válik, mindenképpen érdemes foglalkozni a kintlévőség gondozásával. Egy kintlévőség-kezelő céget megbízni sokkal olcsóbb, mint ha a cég saját munkaerőt alkalmaznia a behajtásra, ráadásul az adósság be nem hajtása az év végén hatalmas leírási veszteséget jelenthet a hitelező vállalat számára. Az őszi, akciós behajtási szolgáltatásunkat a elsősorban a KKV-k figyelmébe ajánljuk, hiszen ők azok, akik a leginkább ki vannak téve a nemfizetés okozta veszélyeknek.
A maximum 9%-os sikerdíj a 360 napnál nem régebbi, 50 000 Ft tőkeérték feletti követelések esetén érvényes. Az eljárás része díjmentesen a folyamatos csődfigyelés, az adós valamennyi elérhetőségének felkutatása, fizetési konstrukciók kidolgozása, és a teljes körű behajtási tevékenység lebonyolítása. Amennyiben 90 napon belül nem hoz eredményt az eljárás, a nemfizetés okainak feltárását követően szakértő kollégáink szakmai javaslatot tesznek a további ügykezelésre vonatkozóan.

Amennyiben 2007. október 15-ig ad megbízást kintlévőségeinek behajtására, féláron veheti igénybe az Intrum Justitia Preventív szolgáltatását, amellyel elkerülheti a jövőbeli tartozásokat.

További részletek a www.intrum.hu oldalon olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik