Belföld

A jövő apránként épül

A szociális háló folyamatos gyengülése miatt nem csoda, ha majdani nyugdíjunkra gondolva sokunkat bizonytalanság tölt el. Éppen ezért fontos, hogy azok, akik már fiatalon szeretnének gondoskodni idős koruk anyagi biztonságáról, jól tervezhető, biztonságos befektetést találjanak.

A hazai bankrendszer egyik legbiztonságosabb tagja az MKB Bank Zrt., amelynek többségi tulajdonosa a Bayerische Landesbank, az egyik legelismertebb német bank. Az MKB a banki üzletág mellett 1995 végén elindította az MKB Nyugdíjpénztárt, amely mára magán és önkéntes ágával jelentős piaci pozíciót szerzett. Az MKB Egészségpénztár 80 ezer főt meghaladó tagságával, 4,3 milliárdos vagyonával és 6300 szolgáltató partnerével a piacvezető egészségpénztárak között található.

A magán- és önkéntes nyugdíjpénztárakban elhelyezett befizetések hosszú távú befektetések. Az egyes pénztárak kifizetései között akár milliós nagyságrendű eltérések is lehetnek, attól függően, hogy a pénztárak befektetései milyen hozamot tudtak elérni. Az MKB Nyugdíjpénztár hagyományosan konzervatív befektetési politikát folytat, amely lehetővé teszi a megtakarítások reálértékének megőrzését és gyarapítását. A Nyugdíjpénztár portfoliójának jelentős részét állampapírok teszik ki, amely szűkíti a befektetés kockázatát. A Pénztár befektetéseinek részvényhányada a piaci helyzet függvényében 25%-ig emelkedhet. A jövőben nagyobb szerepet fognak kapni az OECD államokban kibocsátott részvények és kötvények, illetve megjelennek a Pénztárban a fedezeti technikákat megvalósító pénzügyi termékek (opciók és határidős fedezeti termékek). A közvetlen értékpapír-piaci befektetések mellett egyre fontosabb szerepet töltenek be az ingatlanbefektetések is.


A jövő apránként épül 1


Az MKB Nyugdíjpénztár alacsony működési költségek mellett biztonságos, hatékony pénztári működést alakított ki, amely kiegészül a nyugdíjpénztári tagok részére nyújtott különleges és egyedi szolgáltatásokkal. Az MKB Nyugdíjpénztár magán illetve önkéntes ágába és az MKB Egészségpénztárba való belépés pályakezdőként is ideális választás, de azoknak is érdemes megfontolni az átlépés lehetőségét, akik már korábban beléptek egy másik pénztárba.

A Pénztárak által most elindított belépési akció keretében 3 db egyenként1 millió forinttal feltöltött bankkártya kerül kisorsolásra és 600 db 1 GB-os pendrive a nyugdíj- és egészségpénztárába belépő és átlépő új ügyfelek ajándéka!

www.mkb.hu/penztarak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik