Belföld

Hétvégére tették az Árpád híd burkolatfelújítását

A híd burkolatának felújítása két hétvégét vesz igénybe. A kivitelező mindkét alkalommal péntek estétől hétfő hajnalig dolgozik folyamatosan a hídon.

A híd burkolatának felújítása azért is haladhat ilyen gyorsan, mivel a burkolat alatt nincsenek közművek, így közműfedelek sem, amelyet szintbe kellene emelni és betonozni. Az útépítési feladatok közül gyakorlatilag azokat kell a híd burkolatának felújítása során alkalmazni, amelyek a leggyorsabban elvégezhetőek, így tehát a marást és aszfaltozást.

Az Árpád híd felújítása szeptember 7-én, pénteken kezdődik az Északi hídpálya felújításával, amely a Pestről Budára haladó oldalt jelenti.

Hét közben a hídon nem végeznek munkát, zavartalanul haladhat a forgalom, csupán a Margitszigeti le- és felhajtó ág felújítását végzik el a szeptember 10-i héten. A szigeti forgalom azonban igen kis mértékű, hiszen csak célforgalomról beszélhetünk, így a felújítást lehet munkanapra ütemezni, nem okoz fennakadást a közlekedésben.

Szeptember 14-én a híd burkolatának felújítását a déli oldalon kezdik meg, ugyanazokat a technológiai munkafázisokat, ugyanolyan ütemezés szerint végezik el, mint az északi hídpálya esetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik