Belföld

Újabb útfelújítási káosz Pesten

Hétfő óta párhuzamosan zajlik a Váci út, az Erzsébet királyné útja és a Szentmihályi út felújítása Budapest északi részén. A környék közlekedési hálózata megbénult.

Most az észak-pesti térség három fontos főútjának felújítását szinte egyszerre kezdték meg. A Váci út, az Erzsébet királyné útja és a Szentmihályi út felújítása megbénította több tucatnyi buszjárat, valamint a 12-es, 14-es és 69-es villamosok közlekedését.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) több tucatnyi észrevételt kapott a környéken élőktől, akik 30-40 perccel korábban indulnak a városba mégis elkésnek, mivel a menetidő akár a háromszorosára nőtt. Az egyesület szerint a beruházások előkészítetlenül indultak el, valamint nyáron félgőzzel folyt az útfelújítás azokona részeken, ahol a lezárások és a belvárosi építkezések, illetve a metrófelújítás hatásai már messze nem voltak érezhetőek.


Például a gyors 122 busznak (ami Káposztásmegyer 2 lakóit szállítja Újpest-Városkapuhoz) a menetideje 15 percről 40-50 percre nőtt, szószerint 40-50 percre, ugyanis a busz az útfelújítás miatt a Fóti úttól csak lépésben tud haladni a Városkapuig. Hasonló a helyzet a Váci úton közlekedő gyors 96-nál, valamint a 104-es busznál. A kerülő utak szintén megteltek a dugóktól és emiatt ott is sorra dugók alakultak ki, a 14-es villamos 20-30 percet áll a Görgei Artúr utcában a torlódás miatt, a 30-as busz pedig a Deák Ferenc utcában akad el, a gyors 20-as busz pedig a Sporttelep utcában valamint a Leinigen Károly utcában “várakozik”. (Egy erre közlekedő levele az Fn.hu-nak.)


A VEKE javaslata szerint buszsávok felfestésével, a villamosvágányok elkülönítésével néhány nap alatt biztosítani lehetne a tömegközlekedést. Az erre közlekedők nem tudnak kerülőútvonalakra menekülni.

Szeptember közepétől a Veres Péter út, a XVII. kerületi Pesti út, valamint a szomszédos Lőrinci út felújítása kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik