Belföld

OTP Hungaro-Projekt

Az OTP Csoport a bizalom jegyében 2004 óta működtet egy, az egész országot lefedő európai uniós referensi hálózatot, amelynek munkatársai az igények felmérésével, alapvető uniós információk átadásával és pályázati tanácsadással segítik az ügyfeleket.

Ezenkívül 2002 óta működik az OTP Csoporthoz tartozó saját pályázatkészítő és projektmenedzsmentcég, az OTP Hungaro-Projekt Kft., amely a pályázat teljes ciklusában segíti a projektkedvezményezetteket.

Az OTP Hungaro-Projekt Kft. az európai uniós pályázati tanácsadási szolgáltatások teljes palettáját nyújtja ügyfeleinek. A társaság európai uniós támogatású projektek fejlesztését és pályázatok kidolgozását végzi önkormányzatoknak, költségvetési szerveknek, közhasznú szervezeteknek és vállalkozásoknak.
A cég munkatársai az ügyfél fejlesztési igényeinek a felmérésével, majd a megfelelő pályázat kiválasztásával kezdik az együttműködést.
Ezután következik a projektfejlesztés, majd a pályázatkészítés, aminek során kitöltik a pályázati formanyomtatványt és összegyűjtik vagy elkészítik a szükséges csatolandó dokumentumokat, háttértanulmányokat. A cég tanácsadói természetesen a megítélt forrás lehívásához szükséges adminisztratív teendők ellátásához kapcsolódó szolgáltatást is nyújtanak. A projektmenedzsment-tevékenység magában foglalja a szerződéskötési és -módosítási folyamat segítését, a pénzügyi elszámolások elkészítését, az időközi jelentések és a zárójelentés összeállítását, a támogatást nyújtó szervezettel történő kapcsolattartást, de szükség esetén a helyszíni ellenőrzések lebonyolítását is.

OTP Hungaro-Projekt 1


A társaság segítséget nyújt a potenciális kedvezményezetteknek projektjük finanszírozási struktúrájának kialakításában és megtervezésében; illetve – az OTP Bankkal együttműködésben – közreműködik a projektek banki társfinanszírozásának megszervezésében. Ennek eredményeként az OTP Bank által finanszírozott projektek esetében az OTP Hungaro-Projekt Kft. kedvezményes árú tanácsadói szolgáltatást tud nyújtani ügyfelei számára, így az ilyen komplex szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek esetében a standard tanácsadói díj akár 25-40%-kal is alacsonyabb lehet az ügyfél számára.

Idén nyáron megkezdte működését az OTP Hungaro-Projekt Kft. romániai, illetve bulgáriai leányvállalata, az OTP Consulting Romania, illetve a DSK Bul-Project. Mindkét tanácsadó cég esetében az OTP bulgáriai, illetve romániai leánybankja a többségi tulajdonos, míg az OTP Hungaro-Projektnek kisebbségi tulajdonrésze van.

A kft. formában működő társaságok első számú célja, hogy az OTP HP-hoz hasonlóan minél komplexebb tanácsadói szolgáltatásokat nyújtsanak az OTP Csoport romániai és bulgáriai ügyfeleinek elsősorban az európai uniós projektek előkészítésével és megvalósításával kapcsolatosan.

Ez a tevékenység mindkét társaság esetében kiegészül a Magyarországról Romániába, illetve Bulgáriába befektetni kívánó vállalkozások részére történő üzleti tanácsadással is.
A két tanácsadó cég működése várhatóan jelentős mértékben járul majd hozzá az ügyfelek üzleti céljainak megvalósításához, minél nagyobb megelégedettségéhez.

/ '+'ipt>'); / ]]>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik