Belföld

Egy nappal rövidebb az M7-es felújítása

A megadott határidőhöz képest egy nappal korábban fejeződik be az M7-es autópálya felújításának első üteme, így csütörtök délután három és négy óra között megnyitják az autópálya előzősávját – írta közleményében az autópálya-kezelő társaság.

Az augusztus 21-én kezdődött burkolatfelújítás első periódusa a jobb pálya teljes lezárását igényelte az M7-es autópálya első öt kilométerén, miközben a forgalmat az M1-M7 elválási pontjánál teljes egészében az M1-es autópályára terelték.

Az eredeti ütemterv szerint a munkálatok második fázisa szeptember 1-jén indulna, amikor az autókat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, de alternatív útvonalként megnyílik egy Balaton felé haladó sáv is. Ez a megoldás várhatóan jelentősen enyhíti a szóban forgó szakasz forgalmát.

Az utazók tájékozódását segíti az a változtatható jelzésképű óriáskivetítő, amelyet az M1-M7 elválási pontjánál helyeztek el. Az elválasztó sávban elhelyezett 30 négyzetméteres kivetítő statikus képek és animációk megjelenítésére is alkalmas, így ma délutántól a forgalomterelés megváltozásáról és a lehetséges útvonalakról is információt szerezhetnek róla az arra közlekedők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik