Belföld

Fekete hétvége az utakon

Az elmúlt 72 órában összesen hatan vesztették életüket közlekedési balesetben és 96-an sérültek meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel hétfőn reggel.

Dobson Tibor elmondta, hogy a hétvégén több olyan közlekedési baleset is történt az országban, ahol egyszerre többen sérültek meg, ezzel magyarázható a közlekedési balesetben megsérültek viszonylag magas száma.

A szóvivő közlése szerint a tűzoltók tudomása szerint összesen nyolcan vesztették életüket az elmúlt 72 órában. A közlekedési balesetben elhunytakon kívül egy öngyilkos és egy kútba esett ember holttestét kellett a tűzoltóknak kiemelni.

A tűzoltóságokra összesen mintegy 900 riasztás érkezett az elmúlt három napban, ennek kétharmadában vizet szivattyúztak a tűzoltók. A hirtelen jött nagymennyiségű eső miatt a legtöbb bejelentés Bajáról érkezett, itt összesen 76 helyszínre vonultak ki a tűzoltók. Két személyautó alatt beszakadt az úttest. A vízkárokat Bács-Kiskun megye mellett főleg Pest megyében kellett elhárítani, ezeken a településeken már vasárnapra végeztek a munkával a tűzoltók.


A víz által okozott károkat a tulajdonosok, biztosítók várhatóan a hét elején mérik fel, így ennek nagyságáról a szóvivő nem tudott tájékoztatást adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik