Belföld

Nettó 251 millióba kerülhet augusztus 20-a

Az Expander 2000 Kft. szervezi az augusztus 20-i ünnepségsorozatot, melynek lebonyolítására nettó 251 millió forintot szán a kormány - jelentette be Budai Bernadett a rendezvény előzetes sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő elmondta: az összeg tartalmazza a kommunikációs és reklámköltségeket. Mint hozzátette, a szervezőnek a biztonságos lebonyolítással kapcsolatban tervet kell készítenie, amelynek tartalmaznia kell a meteorológiai, egészségügyi biztonsági és helyszíni közlekedési tervet, így a rendezvények pontos helyszínrajzát, a megközelítési és a menekülési útvonalakat, továbbá a tömegközlekedési tervet.

A meteorológiai terv szerint a szervezők az Országos Meteorológiai Szolgálattól augusztus 10-től kezdve naponta 36 órára szóló előrejelzést, valamint középtávú, azaz hét napra szóló előrejelzést kapnak, illetve az események előtt-alatt – ha szükséges – folyamatos riasztást.

Az egészségügyi terv alapján húsz mentőautó folyamatosan készenlétben áll majd, emellett tizenöt mentőautó tartózkodik a helyszíneken.

Budai Bernadett kitért arra, hogy a szervező cégnek az idén nem ötven, hanem százmillió forintos felelősségbiztosítással, illetve a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő TÜV-tanúsítvánnyal kell rendelkeznie.

A kormányszóvivő megismételte korábbi tájékoztatását, mely szerint egy kormányhatározat operatív törzset rendel a rendezvényért felelős operatív irányító mellé. A testület feladatai közé tartozik, hogy a biztonságos lebonyolítást elősegítse, egyeztesse az információkat a különböző szereplők között, és szükség esetén intézkedjen a rendezvény megszakításáról vagy elhalasztásáról.

Az operatív törzs tagjai: a Nemzetbiztonsági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a területileg illetékes főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és területi igazgatóságai, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat és megyei, illetve fővárosi védelmi bizottságok intézkedési jogkörrel rendelkező képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik