Belföld

Tömegverekedésbe torkollott a ballagás Hevesen

Összesen tíz gyanúsítottat állítottak elő a rendőrök a Heves megyei Hevesen, illetve Gyöngyöspatán a hét végén kitört tömegverekedésekben való részvétel miatt - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a rendőrség.

Hevesen könnygázt is bevetettek a járőrök, illetve figyelmeztető lövéseket is leadtak – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Soltész Bálint elmondta, hogy Hevesen egy ballagási ünnepség közben, mintegy 60-70 ember esett egymásnak kapákkal, kaszákkal, botokkal.

Mivel a felszólításra nem hagyták abba a verekedést, a rendőrök könnygázt vetettek be, majd a levegőbe figyelmeztető lövéseket adtak le. Utóbbiak sem személyi sérülést, sem anyagi kárt nem okoztak. A verekedők közül egy súlyos, kettő pedig könnyű sérülést szenvedett; a rendőrök hat személy ellen indítottak eljárást csoportos garázdaság és súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt.

Gyöngypatán ugyancsak botokkal és kaszákkal esett egymásnak szombaton egy 40-50 fős tömeg, itt hárman szenvedtek könnyű sérülést. A gyöngyöspatai összetűzésben való részvételért a rendőrök négy verekedőt állítottak elő, ellenük csoportos garázdaság elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik