Belföld

Leköszönt Demeter Ervin

Demeter Ervin volt titokminisztert, a Fidesz országgyűlési képviselőjét Magyar István helyi orvos váltotta a Fidesz egri szervezetének élén.

Demeter Ervin, aki megőrizte egri választókerületi elnöki tisztségét, a választást megelőzően bejelentette, hogy nem indul újra a városi elnöki posztért – emlékeztetett Magyar István. Ezzel egy időben az öttagú elnökség összetétele is változott. A korábbi hattagú elnökségből hárman távoztak, és a helyükre csak két új tagot választottak a párttagok – tette hozzá a politikus.

Az új elnök legfőbb feladatának a választók számára rokonszenves, új arculat kialakítását tartja. Arra törekszik, hogy szintetizálja, kikristályosítsa a tagságtól elinduló szerteágazó, radikális, olykor csapongó elképzeléseket – mondta Magyar István. A váltásra azt követően került sor, hogy Demeter Ervin május elején nyilvánosan, sajtótájékoztatón bírálta a jobboldal teljes támogatásával megválasztott, az Egri Lokálpatrióta Egylet színeiben mandátumot nyert Habis László polgármestert. A többi között kifogásolta, hogy elmaradt a múlt feltárása.

A polgármester ezek után úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy barátságtalan lépésnek tartja Demeter Ervin megnyilvánulását. Egerben nyolcévi szocialista-szabaddemokrata városvezetés után választották polgármesterré a helyi lokálpatrióta egylet színeiben induló Habis Lászlót. A jelöltet a teljes jobboldal támogatta, a többi között a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Vállalkozók Pártja, a MAGOSZ és más jobboldali szervezetek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik