Belföld

UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitel

Megkezdett és befejezett beruházásokra is!


UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitel 1

Bolyán Róbert

Bár hivatalosan mintegy 935 ezer kis- és középvállalkozást tartanak nyilván Magyarországon, a ténylegesen működők száma vagy 200 ezerrel kevesebbre tehető. A szakemberek úgy tartják: az „alvók” felébreszthetők, de még a jelenleg sikeresek is erősíthetők a magyar és európai piacon. Ehhez mindenekelőtt pénz kell. A hitellehetőségek közül kiemelkedik az UniCredit Bank hosszú lejáratú Vállalkozásfejlesztő Hitele, amely meglepően új és széles távlatokat nyit meg a cégek előtt.


– Mit kínál az UniCredit ebben a hitelkonstrukcióban?

– Az UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitel egy devizaalapú hitel, ami forintban és meghatározott devizákban egyaránt felvehető – mondja Bolyán Róbert, a Bank kis- és középvállalkozás-üzletágának igazgatója. – Az ügyfelek számára talán egyik legfontosabb jellemzője, hogy az Európai Beruházási Bank refinanszírozza, ami azt jelenti, kedvezőbb kamattal tudjuk nyújtani, mint általában a saját forrású beruházási hiteleket. A konstrukció futamideje háromtól 12 évig terjedhet, és a tőketörlesztést ügyfeleink akár a második évben is elkezdhetik.


– Úgy tűnik, hosszú távon gondolkodnak. Milyen célokra vehető igénybe ez a hitel?

– A Vállalkozásfejlesztő Hitel szinte minden beruházási célra igényelhető: az ipar, az élelmiszeripar, a szolgáltatók, a kis- és nagykereskedelem, a szállodaipar, a turizmus beruházásaira, de infrastrukturális fejlesztésekre is. A beruházások mellett a tartós forgóeszközök finanszírozására is lehetőséget kínál. Mindez szolgálhatja a vállalkozás fejlesztési terveinek megvalósítását vagy éppen előrehozását, ugyanígy piaci szerepének, stabilitásának erősítését is.



– Számos hitelcélt felsorolt, ez a gazdagság mennyiben jelenti egyúttal a feltételek szabadságát?

– A hitel feltételei rugalmasan alakíthatók, így a törlesztés ütemezése vagy a rendelkezésre tartási idő is a fejlesztés ütemtervéhez igazítható. Sőt: már megkezdett beruházáshoz is kínáljuk, illetve legfeljebb hat hónapon belül befejezett projektekhez is igénybe vehető. Természetesen nyitottak vagyunk minden speciális igényre, kérésre, vállalatfinanszírozási szakértőink országszerte az UniCredit Bank 78 fiókjában állnak az érdeklődők rendelkezésére.



UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitel 2


– Akkor térjünk rá a számokra: mekkora hitel igényelhető?

– A Vállalkozásfejlesztő Hitellel olyan projekteket finanszírozunk, amelyeknek összköltsége minimum 40 ezer, de legfeljebb egymillió euró. Az igényelhető hitel összege 20-250 ezer euró közötti lehet úgy, hogy a beruházás összköltségének legfeljebb 50 százalékát fedezi. Gyorsan hozzáteszem, a fennmaradó 50 százalék az UniCredit Bank saját forrású hiteléből is kiegészíthető.



– Milyen vállalkozói kör számára nyit új lehetőségeket ez a hitel?

– Mindazoknak az egyéni vállalkozóknak, kis- és középvállalkozásoknak, akiknek-amelyeknek az éves forgalma nem haladja meg az 50 millió eurót, és kevesebb mint 250 főt alkalmaznak. Fontos, hogy lejárt köztartozástól, csőd-, felszámolási-és végelszámolási eljárástól is „mentesek” legyenek.



– A hitel költségeiben milyen kedvező ajánlatuk van?

– A szokásosnál kedvezőbb kamatot már említettem, de a költségeket illetően más jó hírem is van: az újonnan nyitott számlák idei számlacsomagdíját eltöröltük azoknak, akik UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitelt vesznek fel. De nemcsak ezért érdemes megfontolni. Hanem azért is, mert az UniCredit Bankban hiszünk abban, hogy nincs olyan reális hiteligény, amit ne tudnánk finanszírozni, és mert a Vállalkozásfejlesztő Hitelünk olyan lehetőség, amely képes új irányt adni akár a vállalkozások sorsának, stratégiájának is.



Devizanem: a hitel forintban és az UniCredit Bank által jegyzett devizanemekben igényelhető

Futamidő: minimum 3 év, maximum 12 év

Kamatláb: 1 vagy 3 havi BUBOR/EURIBOR + kamatfelár a hitelvizsgálat eredményétől és a hitelfelvevő bonitásától függően

Kamatfizetés: a kamatperiódusnak megfelelően havonta, illetve negyedévente

Türelmi idő: a hitelfelvevő igényétől és a projekt megtérülésétől függően a hitelbírálat során határozzuk meg, maximum 2 év

Tőketörlesztés: havonta vagy negyedévente, egyenletes tőketörlesztéssel






Ajánlott videó

Olvasói sztorik