Belföld

A fém jó pénz

A Budapest MetálMix Alap egyszerre nyújtja a tőke védelmét és kínál magas hozampotenciált.


A fém jó pénz 1

Az előbbit úgy garantálja, hogy a jegyzés során összegyûjtött pénz döntő többségét biztonságos befektetési eszközökbe, bankbetétbe és állampapírba fektetik. A magas hozampotenciált pedig az adja, hogy részesedést nyújt a nyersanyagpiacok hozamaiból. 4 fém, az alumínium, a réz, a nikkel, a cink, valamint az olaj egyenlő arányban tölti meg az alap befektetési kosarát, s ezzel egy befektető még konzervatív becslések mellett is igen kedvező hozamot érhet el. Ám az alap különlegessége nemcsak ebben áll, hanem abban is, hogy azokban az esetekben is fizethet hozamot, ha az összetevők teljesítménye stagnáló vagy akár negatív.


A végső hozam kifizetési képletét ugyanis oly módon alakították ki, hogy ez lehetővé váljon. A megoldás lényege, hogy ha a kosárban lévő bármelyik nyersanyag gyenge teljesítményt nyújt, akkor 35 százalék úgynevezett extrában részesül, azaz a kosárteljesítmény számításakor a ténylegesen elért eredményéhez 35 százalékot adnak. Így ha mondjuk mínusz 20 százalékot ért el, az a végeredményben plusz 15 százaléknak számít majd.

A Budapest MetálMix Alap további előnye, hogy nyíltvégű, vagyis a befektetési jegyei a 3,5 éves futamidő vége előtt bármikor visszaválthatók. Folyószámla EBKM: évi 0-0,75%.
Fontos, hogy a jegyzési időszakban, 2007. május 7. és június 22. között az alap befektetési jegyeihez azok névértéknél olcsóbban, napi diszkont árfolyamon lehet hozzájutni, így a befektetés értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik.

Azok a befektetők pedig, akik legalább 3 millió forintért jegyeznek a Budapest MetálMix Alap befektetési jegyeiből, igényelhetik a kiemelten kedvezményes Budapest 6nulla folyószámlacsomagot. A 6nulla csomag lényege, hogy a bankszámlavezetés 6 legfontosabb eleméért a befektetőnek egy forintot sem kell fizetnie, hiszen számára díjmentes a számlavezetés, a papíralapú és elektronikus átutalás, a közüzemi (csoportos beszedés) megbízások teljesítése, az állandó átutalási megbízás, a Budapest Bank fiókjaiban történő és minden belföldi ATM-en keresztüli készpénzfelvétel, valamint a dombornyomott Visa Classic bankkártya éves használata, így ezek a befektetők hat nullával is gazdagabbak lesznek.


A fém jó pénz 2



Mindenképp érdemes hát a Budapest MetálMix Alap befektetési jegyeibe fektetni. A fém ugyanis jó pénz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik