Belföld

A ŠkodaDual modellek

A Škoda a nemrégiben megjelent Roomsterrel, a Joyster tanulmányautóval és az Octavia Scout típus után a SkodaDual hazai bemutatásával is bizonyítja, hogy innovatív, a kor kihívásainak folyamatosan megfelelni kívánó márka.












A ŠkodaDual modellek 1


A ŠkodaDual modellek 2
A ŠkodaDual modellek 3

A Škoda ez alkalommal a hazai piacon jelentet meg olyan típusokat, melyek a jelenlegi kínálatot bővítve új műszaki lehetőségeket tesz elérhetővé a hazai autóvásárlók számára. A ŠkodaDual típusok tehát tovább szélesítik a kiemelkedően jó ár-érték arányú Škodák sorát, mely a magas műszaki tartalom és a kiemelkedően jó funkcionalitás mellett már a vásárló pénztárcájára is egyértelműen előnyösen hathat.

A ŠkodaDual jelentősége azért is kiemelkedő, mert a cseh márka nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is elsőként kínál kettős, azaz benzin-gáz üzemű új autót, méghozzá 3 év garanciával. További előnye ennek az újításnak, hogy kérésre a használt autókba is beépítik a márkaszervizek a gázrendszert.

Miért vezetjük be?

A ŠkodaDual típusok bevezetésével újabb fontos szempontokra ajánl alternatívát a cseh márka: az egyik a gazdaságosság. A gázüzemmel kiegészített autókkal 35-45 %-os költségmegtakarítást lehet elérni, a csak benzines meghajtású azonos modellekhez képest, ami komoly eredménynek számít.













A ŠkodaDual modellek 1


A ŠkodaDual modellek 2
A ŠkodaDual modellek 3



A másik fontos szempont manapság, amire a Škoda megoldást kínál, a környezetkímélőbb autózás. A gáznak a benzinnél tökéletesebb égése kevesebb mellékterméket hoz létre, a kipufogógáz ebben az esetben lényegesen kevesebb rákkeltő hatású, policiklikus aromás vegyületet tartalmaz.


A Škoda 3 modellel indítja a gázüzemű autók értékesítését, ezek a ŠkodaFabia (1.2; 1.4 benzines változat), a ŠkodaOctavia Tour 1.4 és az új Octavia 1.6-os változatok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak ezek a modellek rendelhetőek kettős üzemmel, hiszen a gyártócég minden Škodához rendelkezik rendszerrel; tehát a felsoroltakon kívül a Roomster, és az új Fabia benzines motorral szerelt változataiba is beépíthetők.













A ŠkodaDual modellek 1


A ŠkodaDual modellek 2
A ŠkodaDual modellek 3


Használt, benzines motorral rendelkező Škodákba is beépítik a márkaszervizek a kettős-üzemet biztosító rendszert, az esetlegesen még meglévő garanciát ez természetesen nem érinti, a beszerelés költsége nagyjából 300 ezer Ft-ot tesz ki.



Porsche Hungaria Kft.

H-1139 Budapest, Fáy u. 27.





Ajánlott videó

Olvasói sztorik