Belföld

golya

A magyar küldöttség Cardiffban bizakodva várja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntését a 2012-es Európa-bajnokság helyszínéről.
Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára szerint a magyar és horvát pályázati bizottság mindent megtett a győzelemért.
“A sportban benne van a vereség lehetősége is, én azonban hiszek a győzelmünkben” – mondta az MTI-nek. “Ha mégsem nyerünk, akkor is emelt fővel utazhatunk haza. Én személy szerint a keddi prezentáció után nem változtatnám meg korábban kialakított álláspontomat, de biztos vagyok benne, hogy olyanok is akadnak az UEFA végrehajtó bizottságában, akik csak az utolsó pillanatban döntenek.”
Szilágyi György, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tiszteletbeli elnöke azt mondta: “Úgy érzem, nyerünk, a mi pályázati anyagunk a legjobb és ezért megkapjuk az Eb-t.”
Mészöly Kálmán korábbi olimpiai bajnok labdarúgó, volt szövetségi kapitány is bizakodó.
“Csak a győzelemre gondolok, más eredményt nem tudok elképzelni” – jelentette ki.
Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás futballista nem mert tippelni:
“Lehetetlen megjósolni a végeredményt, mindhárom pályázó egyformán esélyes, nem szívesen lennék a döntéshozók helyében, óriási a felelősségük, a három nagyon jó pályázat közül rendkívül nehéz egyet kiemelni.”
Puskás Ferencné, az Aranycsapat legendás labdarúgójának özvegye óvatosan derűlátó.
“Hinni kell a sikerben, mert különben nem lehet nyerni, a végeredményre azonban nem mernék tippelni.”
“Azt álmodtam, hogy mi kapjuk meg a rendezés jogát és szerdán, a döntés kihirdetése után az egész ország ünnepel” – mondta Szepesi György, a rádiós riporterlegenda, az MLSZ korábbi elnöke.
“Csak győzelemben tudok gondolkozni, és hiszek a sikerünkben” – hangsúlyozta Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – “Én azonban abban is hiszek, hogy 2012-re olyan erős válogatottunk lesz, amely képes a selejtezőkön is kiharcolni a részvétel jogát, amennyiben nem kapjuk meg a lehetőséget a kontinens-bajnokság megrendezésére.”
Demcsák Zsuzsa korábbi modell, televíziós riporter, a magyar-horvát prezentáció műsorvezetője optimistán nyilatkozott az esélyekről.
“Ahogy közeledik a döntés időpontja, úgy leszek egyre biztosabb a sikerünkben. Bár a vetélytársak prezentációs anyagát nem ismerem, abban egészen biztos vagyok, hogy a miénk a legjobb.”
Semmi Kis Tünde szépségkirálynő úgy érzi, hogy nincs egyedüli győzelmi esélyes.
“Nem ismerem a többi pályázatot, de biztos vagyok benne, hogy azok is nagyon erősek. A miénkről tudom, hogy rendkívül jól sikerült és remélem, hogy ez meggyőzi a döntéshozókat is.”
Kisteleki István, az MLSZ elnöke szerint apróságok dönthetnek.
“A futballban már többször kiderült, hogy minden a 92-93. percben dől el. Mi most értünk el idáig, remélem, a hajrát is ugyanolyan jól bírjuk, mint az ezt megelőző időszakot és akkor van esélyünk a végső győzelemre.”
Gyárfás Tamás, a magyar pályázatot előkészítő szervezőbizottság vezetője szerint még semmi sem dőlt el.
“Nem értek egyet azokkal, akik azt állítják, hogy az UEFA már meghozta döntését. Az úszó-Eb előtt mindegyik döntéshozóval leültem beszélgetni és meg tudtam győzni őket arról, hogy nekünk kell megrendezni az Európa-bajnokságot. Erre ezúttal nincs lehetőségem, mert az UEFA illetékeseit nem ismerem, és ők sem engem. Sajnos a magyar futball sportdiplomáciai téren nem áll túl jól, ezért más utat kellett választanunk, prezentációnkkal az illetékesek érzelmeire próbálunk hatni.”
A kedden, magyar idő szerint 16.30 órakor kezdődő végső prezentáció során mindhárom pályázónak 30 perc áll a rendelkezésére, hogy meggyőzze a végrehajtó bizottság tagjait. A bemutató végén az UEFA illetékesei 15 percig tehetnek fel kérdéseket a jelentkezőknek. A prezentációt a magyarok és a horvátok kezdik, őket követik az olaszok, majd az együtt kandidáló lengyelek és ukránok.
A 2012-es Eb helyszínét szerdán, magyar idő szerint 11:30 órakor sajtótájékoztatón jelentik be

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik