Belföld

20 milliárdnyi ingatlant árul a KVI

Mintegy 73-75 ingatlan szerepel a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) idei értékesítési listáján – mondta Császy Zsolt, a KVI vagyonkezelési főosztályának vezetője az MTI-nek. A hivatalos listát jövő héten teszik közé.

A pályázati úton értékesítendő ingatlanokból 20 milliárd forintnyi bevételt vár az igazgatóság. Császy Zsolt hozzátette: a mintegy 100 milliárd forint értékűre becsült fővárosi kormányzati ingatlanok értékesítése ettől függetlenül történik.

Ismertetése szerint a listán szerepel egyebek között a fővárosi Fradi-pálya, az egykori Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának (NKÖM) Wesselényi utcai épülete, az Országos Pszichiátriai Intézet Völgy utcai épülete és a Béla király úti volt kormányrezidencia.

Az idén számos honvédelmi ingatlan értékesítésére is sor kerül: például a margitszigeti Európa-ház és a Mária Terézia laktanya eladásából a korábbi megállapodás szerint a Honvéd-kórház felújításának finanszírozását fedezik.

Középtávon, három éven belül akár egymilliárd eurónyi ingatlannal kapcsolatos bevétel is elképzelhető, amiben jelentős részt képvisel a kormányzati negyed által érintett ingatlanállomány – mondta Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik