Belföld

Lincshangulat egy gázolás után Tiszanánán

Az olaszliszkai esethez hasonló lincshangulat alakult ki a Heves megyei Tiszanána főutcáján, miután egy kisteherautó halálra gázolt egy kerékpáros roma férfit. A hozzátartozók a rendőrökre is rátámadtak – írja a megyei lap. A rendőrség szerint „nem történt tettlegesség".

A kerékpáros kanyarodni akart, amikor a mögötte haladó kisteherautó halálra gázolta. A gázoló gépkocsi vezetőjét és utasát a helybeli roma hozzátartozók megtámadták, majd a helyszínre érkező rendőrökre is rátámadtak.


Az áldozat rokonai lapátokkal rohantak a járműnek, amelybe bezárkóztak az utasok, illetve kő- és betondarabokkal horpasztották be a jármű karosszériáját. A gázoló autóban tartózkodókat végül a helyszínre érkező rendőrök mentették meg – hivatkozik az MTI a Heves Megyei Hírlapra.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese ugyanakkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy „nem történt tettlegesség, csupán az ilyen és ehhez hasonló baleseteknél megszokott csoport gyűlt össze a baleset helyszínén”. A rendőrök pár perccel a baleset után a helyszínre érkeztek, és a szabályok szerint kezelték a helyzetet – mondta Oravecz Éva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik