Belföld

A debreceni szocialisták tűzszünetet kértek

A debreceni szocialisták arra kérik Kósa Lajost, a cívis város fideszes polgármesterét, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtöki látogatása kapcsán nyilvánosan szólítsa fel önmérséklet tanúsítására a város érdekeit veszélyeztető tiltakozókat.

Zsiros Zsolt városi szocialista pártelnök közleményében utal arra, hogy Gyurcsány Ferenc február1-jén Debrecenbe látogat, és tárgyalásokat folytat a városvezetéssel, valamint az önkormányzat szocialista frakciójával arról a pólusprogramról, amely óriási előnyöket biztosíthat minden debreceninek, és évtizedekre megszabhatja a város fejlődését.

Zsiros Zsolt közleménye szerint Gyurcsány Ferenc azért látogat Debrecenbe, hogy egyeztessen a több tízmilliárd forintnyi felhasználható forrás sorsáról, az egyetem tudásbázisára építve tervezett tudományos-technológiai központok kialakításáról.

A találkozó zavartalanságát semmi sem veszélyezteti – reagált az MSZP közleményére Kósa Lajos. Debrecen polgármestere közleményében leszögezi: a város eddig elért eredményei és sikeres pályázati tevékenysége révén lett a pólusprogram egyik meghatározó helyszíne, nem pedig a miniszterelnök jóvoltából, illetve a kormányzat kegyéből.

“Felkészültségünket, a szakmai anyagok előkészítését ismervén biztos kijelenthető, hogy az egyeztetés eredményességét semmilyen külső tényező nem teszi kockára” – olvasható a közleményben.

Kósa Lajos a továbbiakban kifejtette: a város érdeke és a közjogi méltóság iránti tisztelet megköveteli, hogy – felülemelkedvén az elmúlt időszak eseményei által kiváltott politikai érzelmeken – Debrecen polgármestereként nyitott legyek minden szakmai egyeztetésre”. A szocialistáknak ugyanakkor tudomásul kell venniük, hogy a választók a kormányt és a miniszterelnököt az elmúlt évek alatt mutatott teljesítményük, valamint a választási ígéretek és a valóság között fennálló alapvető ellentmondások alapján ítélik meg – folytatódik a polgármester közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik