Belföld

Fodor: kormányátalakításra van szükség

Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint a kormányzati hitelvesztést a kormány átalakításával lehet visszafordítani.

“Továbbra is azt gondolom, hogy nem lesz hiteles a kormány működésének a változása, ha az nincs személyi változásokkal is alátámasztva” – fogalmazott Fodor Gábor, a párt elnökjelöltje vasárnap este az ATV kereskedelmi csatorna, Pont Hét című műsorában. Hozzátette: “Amit mondtam a kormánnyal kapcsolatban, azt október-novemberben fogalmaztam meg, akkor, amikor egy nagyon súlyos krízis volt Magyarországon”.

Elmondása szerint ma is úgy gondolja, hogy a balatonőszödi beszéd és az őszi utcai események után megtapasztalt kormányzati hitelvesztést a kormány átalakításával lehet visszafordítani. Arra a kérdésre, hogy hol, mely posztokon kellene változtatni a kormányban, Fodor Gábor nem mondott sem posztokat, sem neveket. Közölte: meg kell várni a szocialista párt kongresszusát és az SZDSZ küldöttgyűlését, s csak ezt követően lehet érdemben foglalkozni ezzel a kérdéssel.


Arra a felvetésre, hogy a kormány kritikájával kívánja-e megkülönböztetni magát a várhatóan másik SZDSZ-elnökjelölttől, Kóka János minisztertől, Fodor Gábor azt mondta: ezt a véleményét nem most, elnökjelöltségét követően, hanem már ősszel megfogalmazta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik