Belföld

Gyurcsány ismét önkritikus volt

A miniszterelnök ön- és kormánykritikus volt az MSZP pénteki elnökségi ülésén. A kongresszus elé a Gyurcsány Ferenc által eredetileg tervezettnél visszafogottabb, a leendő elnökséget kevésbé erős jogosítványokkal ellátó alapszabály módosítás kerül – írja a Népszabadság.

A miniszterelnök messze önkritikusabb volt, mint eddig bármikor – summázta a pénteki szocialista párti elnökségi ülést több résztvevő a lapnak. Gyurcsány Ferenc bírálta a kormány döntéshozatali mechanizmusát, hiányolta a reformok kellő ismertetését, és kárhoztatta a párt kiszorítását a meghatározó folyamatokból.

A miniszterelnök közölte: túl sok döntésre váró ügy jut el hozzá, ezért a jövőben elvárja, hogy a kormánytagok sokkal több mindent intézzenek el maguk. Gyurcsány úgy ítélte meg, hogy ugyanakkor szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy nagy horderejű ügyekben – mint amilyen például az egészségügyi reform – egy viszonylag szűk stáb határoz. Ehelyett azt szorgalmazza, hogy a vitákat minél szélesebb szakmai és társadalmi nyilvánosság előtt folytassák le.

A kormányfő szavaiból az is kiderült, hogy a közigazgatási államtitkári posztot egyelőre nem állítják vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik