Belföld

Szájer kétmillióval támogatta a Fideszt

A Fidesznek nem volt adóssága, járulékait befizette, bevételei törvényes forrásból származtak 2004–2005-ben. Több politikus is százezrekkel támogatta a pártot – áll az ÁSZ jelentésében.

A nyilvántartás szerint 2004–2005-ben a Fidesznek nem keletkezett hátraléka, a párt az ellenőrzött időszakban a levont adót és járulékot havonta megfizette és bevallotta. A párt bevételei a költségvetési törvényben megállapított állami támogatáson túl tagdíjakból, magán- és jogi személyektől származó hozzájárulásokból, valamint hitelfelvételből származtak – közölte az Álami Számvevőszék (ÁSZ).

Magánszemélyként 2004-ben Arnóth Sándor 910 ezer, Gógl Árpád 543 ezer, Juhos Katalin 1 millió 100 ezer, Pelczné Gál Ildikó 920 ezer, Répássy Róbert 940 ezer, míg Szájer József 2 millió 322 ezer forintot adományozott a pártnak. A rákövetkező évben Gógl Árpád 667 ezer, Navracsics Tibor 800 ezer, Lengyel Zoltán 990 ezer, míg Rogán Antal és Bába Iván egy-egymillió forintot juttatott a pártnak.

Az ÁSZ megállapította, hogy a bevételek összege megegyezett a főkönyvben szereplő adatokkal. Nyilvántartást vezettek a felvett hitelekről és a kapcsolódó kötelezettségekről. A bankszámlák forgalmáról évenként és számlánként nyilvántartást vezettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik