Belföld

Zavarja a kordon a Parlamentet

Már két ízben is kérte az Országgyűlés Hivatala, hogy korlátozzák vagy szüntessék meg a Parlament körüli műveleti területet. Egyelőre eredménytelenül.

Ezt Bakos Emil, az Országgyűlés Hivatalának gazdasági főigazgatója elmondta: Szili Katalin kérésére december elején levélben fordultak Gergényi Péterhez, Budapest rendőrfőkapitányához ez ügyben, aki azt válaszolta, hogy a fennálló biztonsági kockázat miatt nincs lehetőség a műveleti terület csökkentésére. Később ezt szóban is megerősítette.

Második próbálkozásuk a Kondorossy Ferenc államtitkárnak írt hasonló tartalmú levél volt december 19-én. Erre Jenei Zoltán, az Igazságügyi minisztérium rendészeti államtitkára válaszolt, aki azt írta, hogy ameddig a biztonsági kockázat fennáll, semmit sem tehetnek.

Bakos Emil úgy látja, az Országgyűlés működését, munkáját jelentősen megnehezíti a kordon és a lezárás, ráadásul emiatt nagyon nehéz megállni az épület környékén. Ha a tavaszi ülésszak kezdete előtt sem változik a helyzet, akkor újabb levelet írnak, ezúttal Petrétei József igazságügyi miniszternek. „Arra készülünk, hogy ez a kordon a jelenlegi formájában már nem sokáig lesz itt” – hangoztatta a gazdasági főigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik