Belföld

Cigánybűnözést akar a Jobbik

Külföldi honlappal kampányol a Jobbik.

Úgy tűnik, egyedül maradt a Jobbik nevű politikai mozgalom azzal a tervével, hogy a romákat bűnözővé tegye. A meglehetősen kis támogatottságú párt eddig többször próbálta a “cigánybűnözés” kifejeztést meghonosítani a magyar közéletben, de eddigi próbálkozásai sikertelenek maradtak.

Ebben az ügyben már többször próbáltak társra találni a politikai életben, de a parlamenti pártok elutasították a romák helyzetét bűnözői alapon rendezni.

A párt később a cigány érdekképviseletknél próbálkozott, de írásukat a cigányszervezetek át sem vették. Hasonlóképpen járt a politikai szervezet a rendőrségnél is.

Most a párt honlapot indított a témában, ahol a többször hangoztatott “cigánybűnözés problémájának” megoldása ugyan nem található meg a honlapon, de a romákkal kapcsolatos számtalan előítélet le van írva. Szavazni is lehet, hogy a bűnözés roma természetű-e, de a honlap készítői – úgy tűnik – nem igazán érdeklődnek más elképzelések iránt: a szavazáson ugyanis a negatív ítéletek grafikailag ki lettek emelve, ezzel irányítva a felületes olvasókat. A felületesség, illetve a társadalommal való szembenállás többször visszaköszön a honlapon: az oldal ugyanis számos helyesírási és fogalmazási hibát tartalmaz, illetve a honlap gazdái külföldi címet választottak, hogy a romák büntetésének propagálását a magyar törvények alól kibújva, büntetlenül folytathassák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik