Belföld

Érdemesebb még idén megvenni a januári BKV-bérletet

Már kapható a megemelt árú januári BKV-bérlet a közlekedési vállalat pénztáraiban. A drágább vonaljegyeket csak január 1-jén kezdi árusítani a cég.

Már a megemelt áron lehet megvásárolni a januárra érvényes bérleteket, ám december 31-én pénztárzárásig még a régi áron kaphatók a 30 napos bérletek. (Nem a havibérletek, erre egy kedves olvasónk külön felhívta figyelmünket. Idei áron ugyanis csak azok a 31 napos bérletek vásárolhatók meg, amelyeknek a kezdődátuma idei.) A biztonsági fémcsíkkal ellátott vonaljegyek korlátlan ideig érvényesek, így a 10-es, 20-as tömbben vásárolt jegyeket bármeddig fel lehet használni.

A BKV-jegypénztárak tapasztalatai szerint a megszokottnál lényegesen több jegyet vásárolnak az utazók, főképp tízes, illetve húszas tömböket. A viszonteladók, köztük a trafikosok, kisboltok eladói a “készleten lévő” olcsóbb jegyeket január 31-éig árusíthatják.

A BKV vonaljegy ára 185-ról 230 forintra, a tízes tömb 1665-ről 2050 forintra, míg a húszas gyűjtőjegy 3145-ről 3900 forintra emelkedik. A havi és a 30 napos teljes áru bérlet 7350, míg a diák és nyugdíjas szelvény 2900 forintért kapható a BKV pénztáraiban újév napjától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik