Belföld

Fidesz: viperát tesz a kormány a karácsonyfa alá

A kormány 3 milliárd forintot kíván fordítani a rendőrség számára tömegoszlatáshoz használatos eszközök beszerzésére, ez a Fidesz számára elfogadhatatlan.

„A kormány 2006 karácsonyán, a megszorítási válság küszöbén három milliárd forintért gumibotokat, viperákat, vízágyút és egyéb tömegoszlató eszközöket tesz a karácsonyfa alá” – fogalmazott Szijjártó Péter. A szóvivő szerint a kormány ezzel azt üzeni az embereknek, hogy “ne elégedetlenkedjetek, mert az már tényleg fájni fog”. Hozzátette: a kormány újabb biztatást, újabb eszközt ad a rendőri brutalitáshoz. Szijjártó Péter kijelentette: a három milliárd forintból 15-20 bezárásra ítélt kórházat lehetne megmenteni, adósságát rendezni.

Kijelentette: érthető az emberek elégedetlenkedése, és érthető lesz ez akkor is, amikor ennek az elégedetlenségnek – a megszorító intézkedéseket érezve – hangot adnak, pártállástól függetlenül. “Természetesen hitet kell tenni ebben az helyzetben az alkotmány keretein belül maradó megoldások mellett. (…) a Fidesz korábban többször hangoztatta, hogy a hazugságot és az erőszakot (…) külön-külön és együtt is el kell ítélni. Így kell tenni minden demokratikus beállítottságú politikai erőnek, parlamenti és parlamenten kívüli pártnak egyaránt” – fogalmazott, majd hozzátette: “le kell szögezni azt is, hogy a felháborodott elégedetleneknek igazuk van”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik