Belföld

Pataky Péter lett az MSZOSZ elnöke

Pataky Pétert, az eddigi alelnököt és megbízott elnököt választották meg a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége elnökének szombaton az MSZOSZ VI. kongresszusán.

A 246 érvényes szavazatból Pataky Péter 158-at kapott. A másik két elnökjelölt közül Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke 55 szavazatot nyert el, Karácsony Szilárdra, a Vasutasok Szakszervezetének alelnökére pedig 33-an szavaztak. Az MSZOSZ VI. kongresszusán azonban alelnököt nem tudtak választani.

Az alelnök választásának első fordulója sikertelen volt, a két jelölt közül egyik sem kapta meg a leadott szavazatok többségét. A választás második fordulója sem hozott eredményt. Pataky Péter elnök azt javasolta a küldötteknek, hogy a kongresszust ne zárják be, hanem egy későbbi időpontban az alelnök megválasztásának napirendjével folytassák. Addig a tagszervezetek segítségével a jelölőbizottság olyan személyi javaslatot készíthet elő, amely alapján elnyerhető az alelnök személyéhez szükséges támogatottság. Az így megválasztott alelnök ezzel a támogatottsággal kezdhet hozzá fontos munkájához.

Pataky Péter zárszavában megköszönte a bizalmat. Mint mondta: mindannyian arra szegődtek, hogy a munkavállalók érdekeit nemcsak képviseljék, de eredményesen érvényesítsék is, amennyire az lehetséges. A kongresszus felszólalásai arról győzték meg, hogy a küldöttek egységesek a helyzetértékelésben, illetve abban, hogy mik a feladatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik