Belföld

Szemtanúkat keresnek Révész Máriusz ügyében

Olyan szemtanúkat keres az ügyészség, akik látták október 23-án Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő bántalmazását a fővárosban - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Az ügyészség különösen annak a férfinak a jelentkezését várja, aki az VII. kerületi könyvesbolt árkádjánál – ahol megverték Révész Máriuszt – tanúja lehetett az eseményeknek. A Fidesz parlamenti képviselője október 23-án, az Astoria környékén sérült meg, amikor a tüntetők és a rendőrök összecsaptak egymással. Révész Máriusz később elmondta: családjával vett részt a Fidesz rendezvényén, majd a gyűlés után hazaindult. Később biztonsági őrök találtak rá, a látlelet szerint a fején 15 centiméteres sérülés volt, eltört a lapockája, szájba verték és a veséjét is megütötték.

Futó Barnabás, Révész Máriusz ügyvédje hétfőn arról számolt be az MTI-nek, hogy a Révész Máriusszal szemben foganatosított rendőri intézkedésről videofelvétel áll rendelkezésre, amelyet a tanúkénti meghallgatáson a képviselő is megtekintett. Futó Barnabás akkor nem kívánt a felvételről részleteket elmondani, de hozzátette: az az eljárás során bizonyító erejű lesz.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás miatt rendelt el nyomozást Révész Máriusz feljelentése kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik