Belföld

Demszky együttműködne Rogánnal

Együttműködési, partnerségi kapcsolatra törekszik egymással a fővárosi önkormányzat és az V. kerületi önkormányzat a Belváros fejlesztése érdekében.

Demszky Gábor főpolgármester és Rogán Antal polgármester egy belvárosi kávézóban tartott keddi tájékoztatón a kölcsönös egymásrautaltságot hangsúlyozva, a megoldásra váró kiemelten fontos kérdéseket részletezte.


Demszky Gábor a fővárosi önkormányzat legfontosabb belvárosi projektjeként említette a „Budapest Szíve” elnevezésű ingatlanfejlesztési elképzelést. Ezáltal, jórészt magántőke bevonásával a főpolgármesteri hivatal Károly körúti oldalán új épületszárnyat emelnének a jelenlegi ideiglenes park helyén, s egy mélygarázst is kialakítanának a hivatal udvara alatt. A projekt keretében átjárót biztosítanak a Károly körúttól a Váci utcán át a Dunáig.

Rogán Antal a fővárossal való együttműködés keretében a sürgős rendezésre szoruló kérdések között említette a közlekedési, a parkolási, a forgalomszervezési és a közterület-használati gondok rendezését, valamint a térség arculatának javítását. Demszky Gábor egyetértett a felvetéssel, és közölte azt is, hogy a Kossuth teret átadja a fővárosi önkormányzat az államnak, hogy az mélygarázst építhessen alatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik