Belföld

Magyarországon először közvetlen részvénykereskedés

NASDAQ Kereskedési Terem Budapesten.

A NASDAQ amerikai elektronikus tőzsdéhez nyújt közvetlen hozzáférést Budapesten a NetDayTrade Kft. A Magyarországon egyedülálló szolgáltatást a cég termináltermében vehetik igénybe az érdeklődő magánszemélyek, akiknek a cég napi kereskedési lehetőséget kínál.

Már Budapestről is egyszerűen lehet kereskedni a NASDAQ amerikai elektronikus tőzsdén. A NetDayTrade Kft. által kínált, Magyarországon egyedülálló szolgáltatás lényege, hogy a cég számlát nyit ügyfeleinek a Genesis amerikai brókercégnél, s erre a felhasználó tetszőleges összeget helyezhet a napi kereskedéshez, bár a NetDayTrade minimum fél-egymillió forint kezdőtőkét javasol. Ezt követően a cég Kereskedési Termének számítógépes termináljain keresztül a részvényvásárlás, illetve eladás mindössze egy-egy gombnyomással kezdeményezhető. A tranzakció ezután 120 ezredmásodpercen belül megtörténik. Az ügyfelek pénzének biztonságát garantálja, hogy a Genesis egyike a NASDAQ hét platina partnerének.

A hosszú távú gazdasági trendek helyett a napi, de akár percenkénti árfolyam-ingadozásokat kihasználó ”daytradelés” feltétele, hogy a beindított pozíciókat még aznap zárni kell. „Mint minden új munkánál, itt is mindenképpen ajánlott a próbaidő” – mondta el a NetDayTrade ügyvezető igazgatója. Pataki Zoltán szerint a felhasználóknak ezért a kezdeti időszakban – ingyenesen – szimulátoros kereskedési lehetőséget biztosítanak. A szoftver ebben az esetben is a valós pozíciókat mutatja, de a kiadott tranzakciós parancsokat csak virtuálisan hajtja végre. A tesztüzem alatt a program statisztikákat és részletes kimutatásokat készít, amely alapján a felhasználó láthatja, hol döntött rosszul, min kell még javítania a nyereséges kereskedéshez.


Magyarországon először közvetlen részvénykereskedés 1

„Konkrét befektetési tanácsokat nem adunk, így cégünk működése leginkább egy internetkávézóhoz hasonlítható, ahová bárki bemehet, használhatja a kereskedelmi terminálokat, azon keresztül adhat-vehet a NASDAQ-on jegyzett részvények közül.” – jellemezte a szolgáltatást a cég másik ügyvezetője. Szoldán Péter azonban kiemelte, hogy mivel Magyarországon még újdonságnak számít ez az Egyesült Államokban több éve népszerű és bevett pénzkeresési forma, ezért általános befektetési tanácsadással és kezelési ismeretekkel segítik a kereskedni vágyókat. A cég a részvények vételekor, illetve eladásakor körülbelül két tized ezreléknyi komissziós díjat számít fel, a részvényárfolyamokon elért nyereségből pedig nem részesedik.

A NetDayTrade a szolgáltatás népszerűsítése érdekében november 8-9-én nyílt napot szervez, amelyen előadást tart a híres Wall-Street-i bróker, David Shine, aki saját kereskedése alapján mutatja be a lehetőségeket.

További információ: www.netdaytrade.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik