Belföld

Fidesz: szüntesse be Gyurcsány a rendőri erőszakot

A Fidesz vezetése felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy azonnal szüntesse be a mai napon megtapasztalt példátlan rendőri erőszakot - mondta Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke hétfő esti sajtótájékoztatóján.

“A Fidesz nevében vádolom Gyurcsány Ferencet, hogy az általa irányított rendőrség brutális és megmagyarázhatatlan erőszakot követett el békés emberek ellen” – mondta a politikus. Úgy vélte, a rendőrség tudatosan provokálta a békésen ünnepelőket.

Deutsch-Für Tamás közölte: a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetése kedden délelőtt tanácskozik arról, milyen parlamenti eszközökkel tudják megakadályozni Gyurcsány Ferencet abban, hogy visszaélhessen hatalmi pozíciójával és rendőri erőszakkal lépjen fel az ellene tiltakozó emberekkel szemben. Fellépnek azért is, hogy kiderüljön, ki adott utasítást hétfőn a rendőri cselekményekre, ki felel ezért. Felszólítják Gyurcsány Ferencet, hozza nyilvánosságra azok nevét, akik felelnek a ma történtekért – mondta Deutsch-Für Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik