Belföld

Nem romák is voksoltak cigány jelöltekre?

Sokan csalással vádolják a Fidesz szövetségesét, a Farkas Flórián vezette Lungo Dromot. Állítólag az őszi választáson nem romák is voksoltak a kisebbség szavazásán - írja a Magyar Hírlap.

A roma gyerekeket elkülönítő iskolaügyéről elhíresült Jászladányban a Farkas Flórián vezette Lungo Drom jelöltjei nyerték meg a roma választást. A településen indult a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke is, aki azt állítja: nagyjából hatvan nem roma – köztük a polgármester családja – is regisztráltatta magát a roma választói jegyzékben, ezzel segítve győzelemre a Lungo Dromot.

Emlékezetes, hogy az előző ciklusban a polgármester feleségének vezényletével nem romák alakítottak cigány önkormányzatot, amely aztán nem is tiltakozott a szegregáló iskola ellen.

A Magyar Hírlap információi szerint Kecskeméten a Roma Polgárjogi Mozgalom színeiben induló Agócsné Karádi Olga – aki tizenkét év után esett ki a roma testületből – azt állítja: a szervezet autóval szállította a szavazókat voksolni, és élelmiszercsomagot is osztott közöttük. Hozzátette: egy szavazófülkében lungo dromos listát is találtak.

A Lungo Drom országos vezetője, Farkas Flórián szerint “savanyú a szőlő” az ellenfeleinek, azért kapálóznak. A rendőrségi nyomozásról úgy vélte: “nem volt olyan mérvű szabályszegés”, amely befolyásolhatta volna a választás eredményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik