Belföld

Fidesz: Gyurcsány leszámol a bűntársakkal

A Fidesz frakcióvezetője szerint Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár lemondása azt jelzi, hogy Gyurcsány Ferenc valószínűleg úgy döntött "leszámol bűntársaival" - Navracsics Tibor erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.

Katona Tamást lemondatták – jelentette ki a politikus, aki szerint a miniszterelnök a balatonőszödi beszéd óta “menekül”. Először a rendszerváltás óta eltelt 16 évre, majd a politika élet minden szereplőjére megpróbálta szétteríteni a felelősséget hazugságaiért, azonban amikor csődöt mondott. “Valószínűleg úgy döntött, hogy leszámol a bűntársakkal, azért, hogy magát mentse, mindenki mást levált” – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc pánikban van, ezért váltja le azokat az embereket is, akik még az “indokoltnál is hűségesebben igazolták az ő nyílt és szervezett politikai hazugságát”.


Navracsics Tibor szerint a “színes beszédű” Katona Tamás volt az egyik “fő aktora” a nyílt és szervezett politikai hazugságoknak, és ő volt az, aki – véleménye szerint – ebben a legtovább tartotta magát.


A Fidesz frakcióvezetője arra kérte a kormánytöbbség pártjait, gondolják meg még egyszer, biztosan Gyurcsány Ferencet akarják-e hatalomban tartani, vagy pedig saját hitelességüket növeli kívánják, és ezért új miniszterelnököt neveznek ki, vagy szakértői kormányról kezdenek tárgyalásokat. A Fidesz frakcióvezetője szerint nyugat-európai elemzők nyilatkozataiból kitűnik, hogy Gyurcsány Ferenc egyre inkább kezd terhessé válni Nyugat-Európa számára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik