Belföld

Szájer: a Fidesz feljelentette Gyurcsányt

Szájer József mintegy húszezer ember előtt jelentette be a Kossuth téren a Fidesz lépését. A politikus előtt Bánffy György színművész és Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész beszélt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kormányellenes Kossuth téri nagygyűlésén.

Áder János és Balsai István “bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt” feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen csütörtökön a miniszterelnök májusi balatonőszödi beszéde kapcsán – jelentette be Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője a párt Kossuth téri rendezvényén.

A politikus az összegyűlt mintegy húszezer ember előtt elmondta, hogy a beszéd alapján “vélelmezhető, hogy megvalósult (…) a visszaélés közérdekű adattal tényállás”. A bejelentést hangos éljenzéssel fogadta a téren összegyűlt tömeg.


“Több, egymástól független tényező is azt mutatja, hogy a kormányzati pénzügyi szakemberek és a politikai vezetés 2006 tavaszán tisztában volt Magyarország valós költségvetési helyzetével, de figyelemmel az időközben zajló országgyűlési választások időpontjára, nem a hiteles adatokat tették közzé” – mondta el Szájer József.


Az 1956-os megemlékezések kapcsán megjegyezte: “eddig sem ünnepeltünk olyanokkal, akik a forradalommal szemben álltak, nem koszorúztunk együtt Horn Gyulával és nem ünnepelünk Gyurcsány Ferenccel sem”.


A politikus kiemelte, hogy a Fidesz EP-képviselői a valós magyarországi helyzetről tájékoztatják európai kollégáikat. Véleménye szerint ma olyan kormánya van ennek az országnak, amely támadja a független intézményeket, támadja mindazokat, akik nem állnak ellenőrzése alatt. A sajtó jelentős része szolgalelkűségből és anyagi függőségből nem képes ellátni hatalmat ellenőrző funkcióját – hangsúlyozta.


Elmondása szerint ahhoz, hogy Magyarország gazdaságát helyre lehessen hozni, először a demokratikus hatalomgyakorlást kell visszaállítani, amelynek legnagyobb akadálya maga a miniszterelnök.”A parlamenten belüli eszközök kimerültek, csak ennek van értelme. Az emberek nem akarják Gyurcsány Ferencet, Gyurcsány Ferencnek mennie kell” – mondta Szájer József a tüntetések kapcsán. Közölte: meg kell jegyezni annak a 208 országgyűlési képviselőnek a nevét, akik a múlt hét pénteken a parlamentben támogatták Gyurcsány Ferencet.


Miután a szónok befejezte beszédét, a tüntetők elénekelték a Szózatot és a magyar, illetve székely himnuszt, majd Rákay Philip moderátor kérdésére elmondták, hogy pénteken ismét visszatérnek. Amint a tömeg hazaindult és a Fidesz-színpadon befejeződött a rendezvény, a “forradalmi színpadon” azonnal megkezdődtek a szónoklatok. Bene Gábor elemezte az európai parlamenti képviselő szavait. Üdvözölte, hogy a szónok további kitartásra és tiltakozásra buzdította a már közel egy hónapja tüntető embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik