Belföld

MSZP: hozzák nyilvánosságra az Orbán-csomagot

AZ MSZP továbbra is arra szólítja fel a Fideszt, hogy „álljon elő" az Orbán-csomaggal, vitassák meg azt a parlamentben – mondta Juhász Ferenc csütörtökön. A Fidesz viszont továbbra is hangsúlyozza: kiállnak az adó- és járulékcsökkentés mellett.

Az MSZP szerint a Fidesz egyik oldalról folyamatosan megtéveszti a közvéleményt, mivel azt a látszatot kelti, hogy nincs szükség stabilizációs lépésekre, eközben a háttérben a megteendő lépésekről beszél – közölte a párt alelnöke. Hozzátette: az MSZP arra szólítja fel a legnagyobb ellenzéki pártot, hogy mutassa be az ország sorsának javítását célzó gazdasági csomag minden egyes elemét, hogy azt a parlamentben is meg lehessen vitatni.

Juhász Ferenc szerint a legnagyobb ellenzéki párt az állampolgároknak továbbra is adócsökkentést ígér, miközben nagyköveteknek, befektetőknek, szakértőknek azt mondja, hogy szükségesnek tartja a stabilizációs programot, a reformokat. Kijelentette: „Orbán Viktor ismét becsapja az embereket”. Hozzátette: a választások utáni pálfordulás már jelzi a kijózanodást, de ez még nem jutott el odáig, hogy a nyilvánosság előtt ismertesse a Fidesz a programot.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy reagált a szocialista politikus szavaira: az MSZP valóban történelmi válságban van, és úgy tűnik, hogy még nem tudott felocsúdni az önkormányzati választáson elszenvedett történelmi vereségből, ezért a szocialisták továbbra is hazudnak és sületlenségeket beszélnek.

A politikus hangsúlyozta: a Fidesz továbbra is adó- és járulékcsökkentést javasol a kormánynak, mert véleményük szerint a kabinet rossz úton jár, amikor kizárólag megszorító intézkedésekre összpontosít. A Fidesz szerint ugyanakkor Magyarország gazdasági és politikai stabilitását csak az tudná helyreállítani, ha az MSZP menesztené Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, és tárgyalásokat kezdeményezne a szakértői kormányról. Megjegyezte: „van abban valami diszkrét báj”, amikor Juhász Ferenc parlamenti egyeztetésről beszél, miközben az Országgyűlésben a Fidesz 187 javaslata közül 179-et elutasítottak a szocialisták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik