Belföld

Medián: továbbra is tetemes Fidesz-előny

Nem mért jelentős változást az őszödi beszéd előtti állapotokhoz képest a Medián közvélemény-kutató: a lakosság teljes körében a Fidesz 40 százalékos előnyt élvez az MSZP 27 százaléka előtt, a biztos szavazók körében ez az arány már 51-32 a Fidesz javára – derült ki a HVG számára készített múlt hét végi felmérésből.

A Medián adatai szerint a szeptemberi–októberi események nem befolyásolták jelentősen a pártszimpátiát. A szeptember eleji mélypontról ugyanis a szocialisták a teljes lakosság körében még négy százalékkal javítottak is október elejére.

Mindeközben a politikusok népszerűsége is jól mutatja a koalíció népszerűtlenségét. A korábban vezető helyen is szereplő Szili Katalin házelnök lecsúszott a dobogóról a negyedik helyre. Sólyom László köztársasági elnök 59 százalékos tetszési indexével magasan vezeti a listát, míg 51 százalékkal Dávid Ibolya, az MDF elnöke, 48 százalékkal pedig Orbán Viktor a Fidesz első embere követi. Gyurcsány Ferenc 33 százaléka mindössze a 12. helyre volt elég.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik