Belföld

Megrendült a MOK bizalma Molnárban

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) bizalma megrendült a szaktárca vezetésében, ezért új tárgyalófél kijelölését kéri a kormánytól - mondta Éger István, a szervezet elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

“A MOK bizalma megrendült a szaktárca vezetésében, ezért a gyógyszerészek kéréséhez csatlakozva úgy látjuk, hogy az egészségügy jövője érdekében a kormány részéről új tárgyalófél kijelölésére van szükség” – közölte Éger István a kamara szerdán elfogadott határozatait ismertetve.

Elmondta: azért rendült meg a bizalmuk a szaktárcában, mert az elmúlt hónapok egészségpolitikai intézkedéseinek meghozatalakor nem vették figyelembe a betegellátás érdekeit. Mint mondta, hiába adtak hangot véleményüknek, hiába tettek különböző indítványokat, csak “nyilvános lejáratást és fenyegetéseket” kaptak.

Beszélt arról is, hogy a MOK aktívan támogat minden, a társkamarák, munkavállalói érdekképviseletek, betegszervezetek által szervezett, a “tragikus helyzet megszüntetése”, a kötelező kamarai tagság eltörlése ellen fellépő demonstrációt, így a patikusok délelőtt bejelentett tiltakozó akcióját is.

Éger István közölte, hogy visszautasítják az egészségügyi tárca “erődemonstrációját”, azt, hogy a háziorvosokat az adatvédelmi biztos állásfoglalása ellenére, törvénysértő adatszolgáltatásra kényszerítik.

Megismételte: tiltakoznak a kötelező kamarai tagság megszüntetésének, közfeladatainak elvonási terve ellen, ami minőségi, etikai, szervezési és szakmai zavarokhoz vezethet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik