Belföld

Koalíciót ajánl az MSZP a Fidesznek Hevesben

A szocialisták a Fidesznek és szövetségeseinek ajánlják a megyegyűlés bizottsági elnöki tisztségeinek többségét, illetve alelnöki pozíciót, ugyanakkor továbbra is szocialista elnök vezetné a közgyűlést - jelentette be szerdán Egerben Sós Tamás, a Heves megyei közgyűlés elnöke.

Mi azt gondoljuk, első a megye, második politika. (…) Vallom, hogy bár az útnak van jobb és baloldala, az útfenntartás, akárcsak a kórházak, vagy iskolák üzemeltetése nem jobboldali és nem baloldali, hanem szakmai kérdés” – fogalmazott a politikus, miután patthelyzet alakult ki a megyei közgyűlésben. Hozzátette: a megye érdeke, hogy kormánypárti elnök képviselje Hevest a kormányzati egyeztetések során. Ezzel kapcsolatban felidézte az 1998. és 2002. közötti időszakot, amikor ellenzéki megyei elnökként nehéz tárgyalásokat folytatott az akkori jobboldali kormánnyal.

A patthelyzet egyébként annak nyomán következett be, hogy az MSZP, illetve a Fidesz és szövetségesei, a KDNP, a Vállalkozók Pártja, a Kisgazda Polgári Egyesület és a MAGOSZ egyaránt 20-20 mandátumot szerzett a megyegyűlésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik