Belföld

Kövér: nem a javunkat, javainkat akarják

Kövér László a hétfő esti Fidesz nagygyűlésen bűnszövetkezetnek nevezte a baloldali politikai elitet. Kijelentette, hogy a hamarosan megbukó Gyurcsány Ferenc magával rántja a 20. századból itt felejtett társait is. A választmányi elnök szerint pénzügyi, demokratikus és erkölcsi válság van.

“Az a kis bűnszövetkezet, melyet egyesek tévesen baloldali politikai elitnek is mondanak: … támad, fenyegetőzik és a képünkbe vigyorog … nem csak az igazmondásra való képtelenség és a folyamatos hazudozás bámulatos képessége, hanem a szívós könyörtelenség és kegyetlenség is különös ezekben a lényekben” – mondta Kövér László hétfőn a mintegy húszezres Kossuth téri demonstráción. A főszónok szerint egyre mélyülő válság van Magyarországon pénzügyi, demokratikus és erkölcsi szinten is.

Kövér kitért a vasárnap kiszivárgott Lamperth Mónika beszédre. Szerinte a „lex Lamperth” első pontja az lenne, hogy választási győzelem esetén az MSZP osztja a pénzt a kormánypárti többségű megyéknek, második pontja pedig az, hogy amennyiben az ellenzék nyer, azonnal az első pont lép életbe.

Kövér László feltette a kérdést: milyen ország az, ahol a PSZÁF vezetőjét büntetlenül leválthatják a Kulcsár ügy után, ahol lejárató kampányt indíthatnak a legfőbb ügyész és a MNB elnöke ellen? Kijelentette: Gyurcsány Ferenc erkölcsi és politikai szempontból nem létezik. Hamarosan bekövetkező bukásával pedig „magával viszi a veresjánosokat, kókákat, lendvaikat és mindenkit, akit a történelem itt felejtett a 20. századból.”

Kiemelte, hogy a kormány azért ragaszkodik a süllyedő hajóhoz, mert a jelszava: „amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra. Kövér hangsúlyozta, „nem a javunkat, hanem a javainkat akarják.”

A Fidesz választmányi elnöke azzal fejezte be a beszédét, hogy „nem hátrálunk addig, amíg Gyurcsány Ferenc el nem takarodik az ország éléről!”

A beszéd után bejelentették, hogy kedden Semjén Zsolt lesz a főszónok, de beszédet mond Jankovics Marcell és Nemcsák Károly is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik