Belföld

Érdektelenségbe fulladt a tüntetés a Hősök terén

Alig 30 ember részvételével fejeződött be az a tiltakozó demonstráció, amely a fővárosi Oktogontól indult és a Hősök terén fejeződött be több mint félszáz rendőr biztosítása mellett; a demonstrálók Gyurcsány Ferenc és kormánya távozását követelték.

A szervezők által előre jelzett létszámnak mindössze töredéke vonult az Andrássy út szerviz útján a Hősök terére, dupla annyi volt a rendőrök és az újságírók száma, mint maguk a demonstrálók. A résztvevők rendkívül alacsony száma miatt az előre tervezett program is felborult, így az másfél órával korábban befejeződött; ifjú Hegedűs Loránt egy órával korábban tartott istentiszteletet a meghirdetettnél.

A Hősök terén több hajléktalan is szót kapott, akik arra kérték az embereket, hogy fogjanak össze, de a kamerák jelenléte miatt a szervezők később megvonták tőlük a szót.

Estére a Kossuth tér környékén megbénult a forgalom, motorosok és bámészkodók elfoglalták a villamossíneket és az utat, rendőrök próbálják irányítani a hirtelen megváltozott közúti forgalmat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik