Belföld

Lejárt a Fidesz ultimátuma

Letelt az a 72 óra, amennyi időt Orbán Viktor adott hétfőn a kormánypártoknak, hogy menesszék a miniszterelnököt. Mivel az MSZP és az SZDSZ is kiállt Gyurcsány Ferenc mellett, a Fidesz megtartja nagygyűlést pénteken a Kossuth téren. Orbán Viktor három órakor sajtótájékoztatót tart.

Mivel egykor lejárt az ultimátum határideje, ezért péntek délután biztos megtartja nagygyűlését a Fidesz a Kossuth téren. A legnagyobb ellenzéki párt azzal számol, hogy a kormányellenes tüntetéssorozat október 23-ig fog tartani. A párt elnöke egyébként a rendszerváltozáshoz hasonló hangulatú rendezvényre számít, és nem „öklöt rázó” tömeget vár a Kossuth térre.

Orbán Viktor még hétfőn 72 órás ultimátumot adott az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, hogy menesszék a kormányfőt, különben péntek délutánra nagygyűlést szerveznek. Hiller István a bejelentést zsarolásnak nevezte, és mint mondta, az ultimátumnak nem enged. Ugyanígy vélekedik a másik koalíciós párt, az SZDSZ is. Kuncze Gábor aznapi reakciója szerint Orbán Viktor felül akarja írni a közjogi rendszert, mert az önkormányzati választás eredményétől függetlenül, a Fidesz az utcáról nem döntheti meg a tiszta demokratikus úton megválasztott kormányt.

Gyurcsány Ferenc egyébként hétfőn, egy órával a Fidesz ultimátuma után bejelentette: bizalmi szavazást kért maga ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik