Belföld

Felajánlja lemondását az SZDSZ pécsi elnöke

A párt vártnál gyengébb választási szereplése miatt felajánlja lemondását Bretter Zoltán, az SZDSZ pécsi elnöke. A politikus erről csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Az önkormányzati választás eredményének ismeretében úgy illik, hogy felajánljam a tagságnak a lemondásomat városi elnöki tisztségemről – mondta Bretter Zoltán, aki múlt vasárnap Pécs polgármesteri posztjáért indult. Hozzátette: a tagság ugyanakkor korábban elfogadta a kampánystratégiát, és az ő munkáját még nem érte kritika.

Utalt rá, hogy az SZDSZ a korábbi négy helyett ezúttal két mandátumot szerzett a pécsi képviselőtestületben, és kiszorult a megyei közgyűlésből, ahol az elmúlt négy évben két képviselője ült. Úgy vélte, a vártnál rosszabb eredmény az elmúlt hetek országos eseményeinek, illetve annak tudható be, hogy a két nagy párt küzdelme mellett a kisebb pártoknak nehezebb megmutatniuk önálló arculatukat.

A városi elnök rámutatott, hogy míg a párt a szavazatok 4,4 százalékát kapta meg Pécsett, rá a polgármesterségért folyt versengésben lényegesen kevesebben voksoltak, véleménye szerint azért, mert a liberális szavazók egy része a Fidesz győzelmétől való félelmében inkább a szocialista Tasnádi Pétert támogatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik