Belföld

Csütörtökön az Andrássy úton tüntetnek

Mintegy 50 demonstráló, kiemelt rendőri biztosítás és fokozott sajtóérdeklődés mellett indult a fővárosi Oktogontól a Hősök terére csütörtök délután; a tüntetők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását követelték.

A csoport Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókkal az Andrássy út szerviz útján vonult a Hősök terére, miközben skandálták: “Gyurcsány-kormány takarodj, aki magyar velünk tart, ébresztő, búcsú buli, táncolj Feri!”. A tiltakozók vonulását több mint félszáz rendőr gyalogosan, illetve motoros rendőrök és járőrautók biztosították.

A szervezők az MTI-nek elmondták: vonulásuk célja, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a hatalmon lévő kormány törvénytelenül működik és tiltakozókat toborozzanak a Kossuth térre.

A csoport vonulása közben szórólapokat osztogatott a járókelőknek, melyre a “Kossuth téri forradalmárok” kiáltványát nyomtatták. Ezen követelik Gyurcsány Ferenc és kormánya távozását, alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását és új alkotmány létrehozását, valamint azt is, hogy a köztársasági elnök oszlassa fel az Országgyűlést.

Az Andrássy úton lakóházak ablakaiból több ember kísérte figyelemmel a tüntetők haladását, néhányan nemzetiszínű zászlót lobogtatva üdvözölték a tüntetőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik