Belföld

Szonda: a többség szerint Sólyom felkorbácsolta a hangulatot

A megkérdezettek 46 százaléka szerint Sólyom László vasárnap esti beszéde tovább erősítette az indulatokat, míg 32 százalék szerint inkább a politikai élet stabilitását idézte elő. Az ellenzéki szavazók 23 százaléka úgy gondolja, hogy Sólyom László dönthet a miniszterelnök sorsáról – derül ki a Népszabadságban megjelenő Szonda Ipsos-felmérésből.

A hétfőn 1000 fős mintán készült telefonos közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek 41 százaléka mondja azt, hogy a beszéd a választók indulatait erősítette, míg 37 százalékuk szerint a beszéd nyomán a választók megnyugszanak. A kormánypártiak közel 67 százaléka vélte úgy, hogy az indulatok ismételt felkorbácsolását idézi elő, az ellenzékiek 52 százaléka inkább higgadtságra intőnek érezte Sólyom László szavait.

Míg a szövegről hallomást szerzők 79 százaléka helyesen tudta azt, hogy a köztársasági elnök hatáskörébe a miniszterelnök leváltása nem tartozik bele, addig a kormánypártiak 7 százaléka, az ellenzéki szavazóknak pedig 23 százaléka gondolta úgy, hogy Sólyom László egy személyben dönthet Gyurcsány Ferenc sorsáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik