Belföld

Nem mond le a dobálózó Fideszes

Goró Oszkár a budapesti, XV. kerületi Fidesz elnökének felszólítása ellenére sem mond le kerületi mandátumáról: "közösségellenes magatartása van ennek az embernek" – mondta László Tamás az MTI-nek szerdán.

Goró Oszkárt a budapesti zavargásokban való részvétele miatt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja a rendőrség. Goró Oszkárt a Fidesz és a Fidelitas is kizárta tagjai közül, miután az MSZP közzétett egy tévéfelvételt, amelyen felismerhető volt Goró Oszkár, aki az MTV-székház ostrománál megdobálta a köztévé épületét védő rendőröket.

“Goró Oszkárt kedden este felszólítottam, hogy mondjon le kompenzációs listán szerzett mandátumáról. Szerda reggel felhívott, és azt mondta, nem mond le, mert megilleti az ártatlanság vélelme” – mondta a helyi pártelnök. “Innen kezdve nagy tehertétel számunkra”, nem tehetünk semmit – tette hozzá. “Aki hibázik, aki miatt az egész közösség szenved, az ne kezdjen el nyilatkozgatni, ne küldözgessen diadaljelentéseket sehova, hanem húzza meg magát. Ezt nem tette meg a kérésem ellenére, betelt a pohár” – indokolta döntését László Tamás.

Eddig mi védelmeztük, de Goró Oszkár egy “teljesen önjáró emberré vált”, “közösségellenes magatartása van ennek az embernek” – tette hozzá. László Tamás ugyanakkor leszögezte: amennyiben Goró Oszkárt felmenti a bíróság a vádak alól, a képviselő-testületben akkor sem ülhet a Fidesz-frakcióba, csak a függetlenek közé.

A Fidesz XV. kerületi elnöke korábban még azt mondta: amíg jogerős bírói ítélet nem születik, addig Goró Oszkárt is megilleti az ártatlanság vélelme, ezért nem tesznek semmilyen lépést a politikus ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik