Belföld

Kacsa volt az ellentüntetés

A FigyelőNet tudósítója szerint az állítólag szerda délutánra meghirdetett baloldali demonstráció elmaradt. Rogán Antal arra sétált, de csak véletlenül. A Gerbeaud cukrászda előtt néhányan az MSZP elhatárolódásával magyarázták az érdektelenséget.

A Vörösmarty téren délután öt órakor legalább 20-25 újságíró várt az állítólag sms-ben és emailben meghirdetett baloldali tüntetésre, de a téren semmi nem történt. Tudósítónk találkozott egy idős úrral, aki hallott a demonstrációról és, mint mondta, szerette volna kinyilvánítani szolidaritását Gyurcsány Ferenccel, a kormánnyal és a baloldallal, de mivel láthatólag semmi nem történt a téren, hazasétált. Néhány érdeklődő a Gerbeaud cukrászda mellett álldogállt, akik az amőba.hu-n olvastak a tüntetésről. Szerintük azért nincsenek sokkal többen, mert az MSZP korábban elhatárolódott az eseménytől.

A tudósítónk szerint fél hat körül épp a téren sétált Rogán Antal, a frissen megválasztott belvárosi fideszes polgármester, de mint elmondta, nem is tudott a demonstrációról. Az ő információi szerint egyébként pénteken készül egy baloldali ellentüntetés a Vörösmarty téren.

Sms-ek, email-ek, elhatárolódás


“Csendes baloldali szolidaritás szerdán, 4-én 5-kor a Vörösmarty téren. Ne hagyjuk cserben őket. Küldd tovább.” – ilyen szövegű sms és e-mail körözött szerda reggel óta Budapesten. A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja azonban már délelőtt közleményében, tudatta: nem szervez utcai megmozdulást, Az MSZP nem szervez utcai megmozdulást, és arra szólít fel, hogy az e-mailben, sms-ben szerveződő szerda délutáni belvárosi megmozdulásra senki ne menjen el

„Jelezzük minden budapesti és magyarországi honfitársunknak, hogy a Magyar Szocialista Párt nem szervez most utcai megmozdulást” – olvasható a közleményben.

A frakció arra kért mindenkit, hogy az elektronikus levelekben és sms-ben terjesztett szolidaritási megmozdulásra senki ne menjen el, mert a politikának az Országgyűlésben a helye.


Gyertyagyújtás a székház előtt


Szerdán az esti órákban szimpatizáns fiatalok “igen” feliratú gyertyákat gyújtottak és virágokat helyeztek el a Köztársaság téri MSZP-székház bejáratánál, miután elmaradt a délutánra állítólagosan e-mailben és sms-ben meghirdetett baloldali demonstráció a Vörösmarty téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik