Belföld

Hiller: mire akarja Orbán felváltani a demokráciát?

Hiller István szerdai sajtónyilatkozata szerint a Fidesz elnöke nem akarja, hogy az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba. Az MSZP elnöke szerint Orbánt csak a személyes bosszú hajtja.

Hiller szerint Orbán Viktornak ’”addig jó, ameddig kampányhangulat, és lázban tartott tömeg van az utcákon. Az neki nem számít, hogy így nem lehet élni, dolgozni, gyereket nevelni. Mert szerinte csak így lehet bosszút állni. Ugyanis ez már régen nem politikai ügy. Számára ez már személyes ügy: bosszút állni Gyurcsány Ferencen.”

A sajtónyilatkozat leszögezi, hogy Orbán Viktor most már nyíltan és erőszakosan megzsarolja a kormánypártokat, az Országgyűlést, Magyarországot, hogy visszaszerezze a hatalmát. „Mindennél messzebbre merészkedett, amikor a bizalmi szavazás Alkotmányban rögzített intézményére azt mondta, hogy az hazug, ócska trükk. Innen már csak egy lépés, hogy azt mondja, a parlamenti választás is csak egy ócska trükk, és egy másik lépés, hogy semmibe vegye az Alkotmány összes paragrafusát. Ennek gátat kell szabni. Mi megtesszük: nemet mondunk a zsarolásra. Nem hagyjuk, mert ha most engedünk a zsarolásnak, ezután mindenki azt hiszi majd, hogy zsarolással elérheti a célját. Nem hagyjuk, mert a zsarolók már csak olyanok, hogy mindig többet akarnak: ma csak abban akarnak diktálni, hogy ki ne legyen a miniszterelnök, holnap viszont már abban is, hogy ki igen…” – írja Hiller.

Orbán Viktor rendszerváltó hangulatot ígér a Kossuth térre, folytatja a szocialisták elnöke. „Csakhogy a jelenleg fennálló rendszer a demokrácia. Orbán Viktor vajon mire akarja felváltani a demokráciát?”

A nyilatkozatban Hiller felszólítja Orbán Viktort, hogy találja meg gyorsan régi önmagát: térjen jobb belátásra, térjen vissza a demokratikus útra, állítsa le a fenyegetéseket valamint arrra, hogy tartsa tiszteletben az Alkotmányt, amire esküdött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik